Je hoeft niet ver te reizen om mooie plekken te ontdekken. In Nederland zijn meerdere prachtige natuurgebieden te ontdekken. Vaak in combinatie met de meest prachtige kampeerplekken. Voorbeelden van dit soort unieke gebieden zijn de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei.

Op de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei geniet je van rust, ruimte en bijzondere onontdekte parels. En het mooiste: je bent er zo! De prachtige natuur, talloze landgoederen en gezellige dorpen en steden maken de Heuvelrug tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet.

Kamperen op de Heuvelrug
Kamperen op de Heuvelrug

Kamperen

Kamperen op de Heuvelrug is een toffe ervaring. Het is een prachtig groen gebied en heeft een centrale ligging tussen Utrecht en Amersfoort. Door de ligging is alles binnen handbereik. Daarnaast is de Heuvelrug gelegen in een Nationaal Park met een divers aanbod van natuur. Je vindt er onder andere bossen, heiden en zandduinen.

Naast de prachtige natuur beschikt de Heuvelrug over adembenemende buitenplaatsen, indrukwekkende kastelen en militair erfgoed. Voor iedereen is er genoeg te beleven! Ook de liefhebbers van culinair eten kunnen zich hier laten verwennen in één van de restaurants.

Per fiets of te voet

De omgeving van de Heuvelrug kan zowel per fiets als te voet worden ontdekt. Op de website opdeheuvelrug.nl, vind je meer informatie over een actieve dag uit of vakantie en vind je een overzicht van de mooiste routes. Voorbeelden hiervan zijn een route van 11 kilometer van Veenendaal naar Rhenen of een wandeltocht van 12 kilometer rondom Slot Zeist. Er is zelfs een scootmobielroute te vinden!

Kastelen en buitenplaatsen

Zoals eerder gezegd beschikt de Utrechtse Heuvelrug over indrukwekkende buitenplaatsen en kastelen. Door de historische pronkstukken beleef je authentiek Nederlands buitengebied. Ook alle kastelen en buitenplaatsen zijn op de website te vinden. Voorbeelden zijn Kasteel Amerongen, Culinair Landgoed Parc Broekhuizen en Paleis Soestdijk.

Wijnen bij Frans Chateau
Kasteel Amerongen

Vakantieparken

De vakantieparken in de omgeving bieden je de mogelijkheid om te overnachten midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De vakantieparken hebben allemaal hun unieke eigenschappen en voldoende faciliteiten voor jong en oud. Denk hierbij aan een bomvol entertainmentprogramma, een visvijver of een speelbos. Ook voor rust en ruimte zijn deze vakantieparken de perfecte oplossing. Een van de andere voordelen van de vakantieparken is dat het Nationaal Park altijd dichtbij is.

Locals

Op de Heuvelrug ontmoet je nieuwe mensen, ontdek je nieuwe plekken en proef je nieuwe dingen. Maar waar begin je nou met het opdoen van nieuwe ervaringen in zo’n divers gebied? Op de website opdeheuvelrug.nl zijn alle tips van locals en bezoekers verzameld. Op deze manier ontdek je de onontdekte parels in het gebied! Laat je inspireren via de website!

Een super handige functie op de website is de druktemonitor. Zo vermijd je de drukke plekken kan je optimaal genieten van de rust en ruimte.

Pyramide van Austerlitz
Pyramide van Austerlitz

Hier moet je zijn!

Kortom: er is genoeg te doen op de heuvelrug. Voor een avontuur hoef je niet meer naar het buitenland, het kan gewoon in het midden van ons kikkerlandje. Wil je een pyramide beklimmen? Dat kan! Bekijk de pyramide van Austerlitz. Liever afkoelen in het water? Bekijk hier de zwemgebieden. Of toch liever klimmen in het bos of midgetgolfen? Op de heuvelrug kan het allemaal!

Henschotermeer, Maarn
Afkoelen in het Henschotermeer

Meer kampeergebieden

Meer kampeergebieden ontdekken? Lees hier verder! Nog op zoek naar je eigen camper of caravan? Start hier je zoektocht!