Dit zijn de beste campercontact camperplaatsen van 2023

De winnaars van de Campercontact Awards zijn bekendgemaakt. In Nederland is Dorpscamping Gemert door de gebruikers van Campercontact verkozen tot Camping van het jaar en Camperplaats Stoutenburght tot Camperplaats van het jaar.

Ruim 20.000 camperliefhebbers uit heel Europa brachten hun stem uit op genomineerde camperlocaties in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Lees verder en ontdek wie de buitenlandse winnaars zijn 

www.campercontact.com

 

Hypermoderne Carthago fabriek in Slovenië

Het gaat voorspoedig met de verkoop van de Malibu Van. De Carthago Groep heeft daarom een eigen productieplaats voor deze buscamper gebouwd. De tweede Carthago-fabriek in Slovenië

Sinds 2008 heeft de Carthago Groep ook een vestiging in Odranci, in het noordoosten van Slovenië. In vijftien jaar zijn daar inmiddels 36.000 campers geproduceerd. Precies een jaar na de start van de bouw, is de fabriek in Ormož geopend. De nieuwe fabriek beslaat een terrein van zo’n 100.000 vierkante meter. Carthago investeerde 50 miljoen euro in de nieuwe productielocatie. In eerste instantie zullen er jaarlijks 3000 Malibu-buscampers van de band rollen. Op dit moment zijn er zo’n 180 mensen in dienst. 

Voor de Carthago Groep maakt de opening van deze tweede fabriek in Slovenië van 2023 een bijzonder jaar. 10 jaar geleden dat Carthago City in Duitsland werd geopend, 10 jaar geleden dat de Malibu Van werd geïntroduceerd en 15 jaar geleden dat de eerste fabriek in het Sloveense Odranci operationeel werd.

www.carthago.com

Hymer kiest voor Volkswagen: 6000 Crafters in bestelling

Volkswagen Bedrijfswagens krijgt steeds meer voet aan de grond in de camperbouw. Net als een aantal andere merken kiest de Erwin Hymer Group ook voor Volkswagen als basisvoertuig voor de serie buscampers. De eerste 6000 VW Crafters staan inmiddels in bestelling.

Ook Volkswagen is gelukkig met de samenwerkingsovereenkomst. Lars Krause, lid van de raad van bestuur: “We zijn erg blij dat de Erwin Hymer Group als nieuwe partner eigen kampeeroplossingen zal aanbieden op basis van onze voertuigen. Wij zien de Crafter als de maatstaf in zijn klasse. Hij biedt veel ruimte en grote flexibiliteit voor uiteenlopende oplossingen en is een eerste stap in de samenwerking. We kijken ernaar uit om verdere projecten voor andere voertuigen te bespreken.

Door de samenwerking met Hymer krijgt Volkswagen nog meer voet aan de grond in de branche Eerder kozen Hobby en Knaus al voor het merk. Met het binnenhalen van Volkswagen heeft Hymer meer keuze uit een chassis om campers op te bouwen. Andere mogelijkheden zijn onder meer de Fiat Ducato, Ford Transit, Mercedes Sprinter en de Renault Master.

www.erwinhymergroup.nl