Bosma Campers: uitbreiding met nieuwe locatie

In Emmer Compascuum is Bosma Campers in bijna 25 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in jong gebruikte campers op de Nederlandse markt. Sinds 2019 is de onderneming in eigendom van Sander Bouwmeester. Bij een overname hoort een nieuwe visie en daar is nu ook een nieuwe vestiging bijgekomen om dat volledig tot uitdrukking te laten komen. 

Voor de klanten van het eerste uur is Sander geen onbekende. Hij begon zijn carrière bij Bosma als stagiaire en is er eigenlijk nooit meer weggegaan. Na zijn opleiding is hij een tijd lang in dienst gebleven om in 2010 zijn eigen onderneming op te zetten in de handel in campers.  Maar ook met deze activiteiten bleef de samenwerking met Bosma Campers in stand. Tot in 2019 de tijd rijp was voor de overname van deze welbekende naam in de camperbranche.

Nieuwe Visie

Een totale ommezwaai heeft de overname niet in gang gezet maar alles nu ook weer niet bij het oude gebleven is. Neem bijvoorbeeld de showroom. Voorheen was hier een clubhuis-achtig sfeertje in gecreëerd. Gezellig maar als nieuwe generatie camperhandelaar heeft Sander ervoor gekozen om het op de nieuwe locatie in Hoogeveen wat strakker en zakelijker in te richten. En dat is goed gelukt. In een omgeving die niet afleidt komen de topmodellen volledig tot hun recht. Op een groots buitenterrein staan de wat meer budgetvriendelijke kampeerwagens gepresenteerd. De inpandige werkplaats heeft ook een upgrade gekregen waarmee de aangeboden campers altijd eerst een uitgebreide controle ondergaan voor ze de verkoop ingaan. Tekortkomingen aan het woongedeelte of de techniek van het basisvoertuig worden ter plekke hersteld.  

Onder Sanders supervisie verwisselen gemiddeld zo’n drie exemplaren per dag van eigenaar. Dat zijn niet allemaal Nederlandse klanten. Door de ligging vlak bij de grens en de mogelijkheid de BPM weer terug te vragen bij export, is Duitsland ook een belangrijk afzetgebied voor Bosma Campers. Sander zet in al deze transacties de klant als middelpunt neer. Wat er verkocht wordt moet goed zijn, en een onverwacht probleem wordt altijd adequaat opgelost. 

Instappers en topmodellen

Bosma heeft geen campers in bemiddeling, alleen de eigen inkoop wordt na een grondige check en eventuele update te koop aangeboden. Die inkoop wordt voornamelijk uit België en Frankrijk geïmporteerd. De registratie van de kilometerstand biedt in deze landen met een car-pass systeem net iets meer zekerheid dan bij een camper uit bijvoorbeeld Duitsland het geval is. Een halszaak is dit echter niet. Eigen onderzoek of de staat van het voertuig, de gebruikssporen en de service historie overeenkomt met wat er op de teller staat telt zwaarder in de beslissing om de betreffende camper in te kopen of niet. Met zoveel jaar ervaring beschikt Sander over een uitgebreid netwerk waar de inkoop en uiteindelijk de klant zijn of haar voordeel mee kan doen. 

Ruime keuze

Ten minste 60 campers zijn met deze werkwijze direct leverbaar. Dat kan een gunstig geprijsde starterscamper zijn tot wat de top van de markt te bieden heeft. Hierbij komen alle verschijningsvormen in aanmerking. Buscampers, vol- en halfintegralen in alle denkbare indelingen. Voor iedere portemonnee wat wils dus. Toch heeft Sander hier de ondergrens wel een beetje bijgesteld. Bosma Campers is een BOVAG bedrijf wat inhoudt dar er standaard drie maanden garantie wordt gegeven op een verkochte camper. Al te oud of met toch wat teveel kilometers op de teller valt af. In grote lijnen zijn alle aangeboden campers in de huidige eeuw gebouwd.

Meer camper voor je geld

Een overeenkomst in het aanbod van Bosma Campers  is dat Je meer camper krijgt voor je geld. Ook wanneer een camper door Sander en zijn team is geïmporteerd, weet je zeker dat het papierwerk en de herkomst klopt. In de eigen, goed geoutilleerde werkplaats zijn specifieke campermonteurs in staat zowel de techniek onder handen nemen als de staat van het interieur. Aan de indeling van een bestaande camper kan natuurlijk niet zoveel veranderd worden maar met nieuwe stoffering, matrassen of een opfrisbeurt van de buitenzijde is maatwerk bij een gebruikte camper tot op zekere hoogte ook prima mogelijk.

Met de nieuwe locatie breekt voor Sander en zijn vrouw Melissa een nieuwe fase aan. De oude locatie aan de Westelijke Doorsnee In Emmer Compascuum blijft in gebruik als stalling. In Hoogeveen  wort de service verder uitgebreid. De sfeervolle showroom en het uitgestrekte buitenterrein bieden voor ieder budget de perfecte camper. 

Meer informatie

Bosma Campers

Toldijk 16

7901 TB Hoogeveen

+31 (0)85 401 5775

info@goedkopecampers.nl

www.goedkopecampers.nl