Op reis met je camper of caravan: tips voor je eerste kampeeravontuur tot het klaarmaken voor de winterstalling

Eindelijk ben jij de trotse eigenaar van een camper of caravan. Bij Kampeerhal Roden helpen ze jou op weg om zorgeloos te kamperen. Ze geven handige tips voor, tijdens en na je avontuur met je nieuwe huis op wielen. Lees nu de nieuwe blog boordevol tips. 

  

Eindelijk is het zover. De lange droom is werkelijkheid geworden. De camper of caravan is gekocht en nu begint het echte leven als trotse eigenaar van een prachtig kampeervoertuig. In het voorjaar kriebelt het al vroeg, tijd voor een kampeer avontuur! Het is misschien anders dan je gewend bent, want nu moet je jouw mooie huis op wielen goed onderhouden. Van het voorbereiden voor het kampeerseizoen tot het klaarmaken voor de winterstalling. Bij Kampeerhal Roden weten ze als geen ander hoe jij jouw voertuig verzorgt van A tot Z, zodat ieder kampeerseizoen op rolletjes loopt. Lees gauw verder voor de handige tips die je moet weten als nieuwe caravan- of campereigenaar.

 

Je camper of caravan klaarmaken voor de weg

De voorpret op je volgende vakantie is één van de leukste dingen. Zeker nu je een nieuwe camper of caravan hebt om mee op pad te gaan. Het liefst breng je er ieder moment door om je voertuig goed voor te bereiden op jullie reis samen. Ga met de volgende dingen alvast aan de slag voordat je op pad gaat. 

 • Schoonspoelen: 

Maak de watertank en waterleidingen goed schoon. Spoel ze goed door, door alle kranen open te zetten. Doe dit na een paar dagen nog een keer.

 • Veilig de weg op: 

Controleer of je banden genoeg profiel hebben en of de bandenspanning nog goed is. Ja, controleer dit ook bij het reservewiel. Laat ook je voertuig weer door de APK halen. Zo weet je zeker dat je veilig op pad gaat.

 • Vol energie op avontuur: 

Check of de accu van je kampeervoertuig en de mover zijn opgeladen. Zo nee, laad ze dan op met een acculader. Bekijk ook welke snoeren en stekkers je nog meer nodig hebt voordat je gaat kamperen. 

 • Gas erop: 

Heb jij voor het koken of de kachel een gasfles nodig? Voeg dit toe aan je inpaklijst voor de camper of caravan. Bij Kampeerhal Roden wissel je met gemak de gasfles om of laat deze opnieuw vullen.

 

Op pad met je camper of caravan: de onmisbare artikelen om te kamperen

Comfort van binnen

Je gaat niet zomaar op pad met een voertuig. Je nieuwe camper of caravan is je huis op wielen. Hij brengt je overal naartoe, maar dat moet wel net zo fijn voelen als thuis. Daarom een lijst met must-haves om jouw camper of caravan te voorzien van alle gemakken.

 • Slapen: Een comfortabel zelfopblaasbaar matras en slaapzakken van topkwaliteit zijn een must. Het houdt je warm als Scandinavië op de route ligt en deze kampeerproducten koelen ‘s nachts wanneer je in het hete Italië kampeert. 
 • Koken in de camper of caravan: Een gasfles stond al op je lijst natuurlijk, maar ga je op pad dan heb je ook gasfittingmateriaal nodig. Zo maak je met een regelaarset een verbinding tussen de gasfles en je kooktoestel in de camper of caravan. Liever op een elektrisch kooktoestel koken? Kijk dan naar kookplaten bij Kampeerhal Roden.
 • Comfort in je camper of caravan: Creëer een knusse sfeer met zachte kussens, een mooi tafelkleed en passend servies, helemaal naar jouw smaak. Het is tenslotte de plek om je terug te trekken als het weer tegenzit. Of als je verlangt naar een avond je favoriete TV-programma kijken. 

Voorbereid op elke bestemming

Avonturen en nieuwe plekken ontdekken, je droom die eindelijk uitkomt dankzij jouw vertrouwde camper of caravan. Het is je ticket naar de volgende bestemming. Daarom moet hij klaar zijn voor elke weg en iedere bestemming. 

 • In weer en wind: 

Een luifel of voortent beschermt je niet alleen tegen de zon, maar geeft ook een knus plekje in de schaduw. Of wanneer de zomer niet zo zonnig is zit jij droog onder je luifel of voortent. Voeg hier regen- of windschermen aan toe en je bent voorbereid op elke weersvoorspelling. De voortent en luifel specialisten van Kampeerhal Roden helpen jou op weg bij het uitzoeken van de beste voortent of luifel.

 • Koken op de camping: 

Waarschijnlijk heb jij al een keukenblok in je kampeervoertuig. Maar om nét even anders te doen dan thuis zijn er verschillende draagbare barbecues en kooktoestellen voor buiten. Zo heb jij je eigen sterrenrestaurant, gewoon direct voor je eigen camper of caravan. 

 • Gadgets waar je energie van krijgt: 

Ook op vakantie heb je apparaten nodig die stroom vragen. Denk aan een koelkast of koelbox, elektrische kookplaten, een TV en je telefoon die je iedere dag oplaadt. Een power station of zonnepaneel houdt al die apparaten draaiende, waar je ook bent. 

Je camper of caravan klaarmaken voor de winterstalling 

Als de bladeren vallen en de kou in de lucht hangt is het tijd om je voertuig klaar te maken voor een welverdiende winterslaap. 

 • Een super schoonmaak: 

Geef je huis op wielen een top-tot-teen reiniging met speciale schoonmaakmiddelen gemaakt voor jouw camper of caravan. Een schone start in de lente begint met een grondige poetsbeurt in de winter.

 • Leeg laten lopen: 

Laat alle water uit de leidingen en tanks leeglopen om bevriezing te voorkomen. Vergeet niet om antivries toe te voegen als extra bescherming.

 • Check, check, dubbelcheck:

Pomp de banden iets harder op dan normaal, zet twee ramen tegen elkaar open en bescherm de rubbers tegen uitdroging met rubberstick of talkpoeder. Als jouw kampeervoertuig helemaal klaar is voor de stalling zet je hem weg in de eerste versnelling en dek je hem af met een camper- of caravanhoes.

 

 

Hoe kampeer ik alle vier de seizoenen?

Wanneer je geen afstand kan doen van je trouwe kampeervoertuig, kampeer dan het hele seizoen door. Je plannen en het weer pas je makkelijk op elkaar aan. Voeg daar de juiste kampeeruitrusting aan toe en je verlengt het kampeerseizoen tot ver in de winter. Kijk bijvoorbeeld naar een voortent of campertent die geschikt is voor alle seizoenen. Het doek hiervan is extra dik en ook de ritsen zijn een stukje steviger. Houd ook rekening met de wisselende temperaturen die je kampeeraccessoires te verduren hebben. Zo is een kachel in de winter geen overbodige luxe. 

Voor al je kampeerbehoeften, neem een kijkje bij Kampeerhal Roden. Zij hebben alles wat je nodig hebt om je avontuur te beginnen. De kampeerspecialisten helpen je snel op weg en je kan met al je vragen bij hen terecht. Bestel online of kom langs in de 20.000m2 grote winkel in Roden, voor, tijdens en na het kampeerseizoen.