Ontdek de nieuwste kampeermiddelen op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kampeerliefhebbers opgelet! Van 4 t/m 8 oktober wordt de Jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot het grootste kampeerevent van Nederland: Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Er is geen één plek in Nederland waar je zo’n groot aanbod met elkaar kunt vergelijken. Of je nu graag primitief kampeert of van luxe houdt, er is voor ieder wat wils. Hieronder lees je wat je allemaal kunt zien en doen op dit veelzijdige evenement.

Primeurs en noviteiten in de camper(van) & caravan branche

Op Kampeer & Caravan Jaarbeurs vind je de allernieuwste kampeermiddelen en accessoires. Deze editie worden er weer volop primeurs getoond aan het Nederlandse publiek. Een greep uit de nieuwste modellen camper(van)s en caravans die je tegenkomt zijn:

• De Adria Coral – Deze halfintegraalcamper is vanaf modeljaar 2024 niet alleen in Citroën en Fiat, maar ook in Mercedes leverbaar. Een indrukwekkende upgrade voor deze populaire kampeerauto!

• De LMC Videro – Het bijzondere interieur is wat deze caravan kenmerkt. Verschillende stijlen worden gecombineerd tot één uniek design. De LMC Videro wordt in verschillende indelingen en lengten aangeboden.

• De Crosscamp – Dit is een luxe reiswagen uit het ‘urban camper-segment’. De Crosscamp is zo compact dat je op het eerste gezicht niet eens ziet dat het een kampeerauto is. Toch kunnen er, dankzij het hefdak, vier personen in overnachten.

• De Knaus Yaseo – Met deze caravan die speciaal ontworpen is voor elektrische auto’s, kun je langer doorrijden voordat je moet opladen. Dat komt door de innovatieve lichtgewicht materialen en constructietechnieken.

Oude bekenden en nieuwe merken

Naast caravans en camper(van)s vind je nog veel meer op Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Denk aan tenten, daktenten, voortenten, accessoires, gadgets en niet te vergeten: vouwwagens. Ook de vouwwagenbranche stort zich, net als Knaus, massaal op de elektrische auto met diverse primeurs. Oude bekende merken keren terug, maar ook nieuwe exposanten maken dit jaar hun entree op de beurs. Houd de deelnemerslijst op de website in de gaten om op de hoogte te blijven van het complete exposantenaanbod.

Activiteiten en workshops

Op Kampeer & Caravan Jaarbeurs word je ondergedompeld in alles wat kamperen zo leuk maakt. Naast rondstruinen door de hallen terwijl je je ogen uitkijkt, kun je meedoen aan tal van activiteiten en workshops. Leer bijvoorbeeld hoe je een busje ombouwt tot campervan op het klusplein of oefen hoe het is om te rijden met een caravan achter de auto.

Heb je een fietsvakantie op de planning staan? Kom dan langs het fietsparcours om de nieuwste (e-)bikes uit te proberen. Daarnaast is het Kampeertheater dé plek om naar boeiende reisverhalen te luisteren en inspiratie op te doen voor je volgende kampeertrip. Tot slot kun je op de gezellige terrassen onder het genot van een hapje en een drankje genieten van live muziek.

Fotograaf: MichielTon.com
Fotograaf: MichielTon.com

Maak de kampeerbeleving compleet

Wil je gaan voor de ultieme kampeerbeleving? Dan kun je voor of na je beursbezoek op de officiële camping partner van Kampeer & Caravan Jaarbeurs, Camping Buitengoed de Boomgaard, in Bunnik overnachten. Beursbezoekers krijgen van 4 t/m 8 oktober namelijk 15% korting op een kampeer- of camperplek. Zo maak je van je bezoek aan Kampeer & Caravan Jaarbeurs een écht kampeeruitje.

Wil jij erbij zijn?

Dagtickets voor Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je online bestellen voor €14,00. Voor kinderen en tieners onder de 18 betaal je een gereduceerd tarief. Houd de website en social media kanalen van Kampeer & Caravan Jaarbeurs in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe exposanten en het programma.