Kees Kampeert №13 Dubbel met extra vouwwagentent

Een vouwwagen die na twintig jaar het veld moet ruimen omdat het tentdoek op is, dat is zonde. En daarom is er nu de Kees Kampeert №13 Dubbel, met een extra vouwwagentent. Is het eerste tentdoek op, dan kan het ‘nieuwe’ tentdoek eraan worden geritst.

Kees Kampeert biedt deze Dubbel-optie voor de №13 , een hybride vouwwagen die is opgebouwd uit nieuwe en gebruikte onderdelen. Het meeverkopen van een extra vouwwagentent is een volgende stap naar het doel om het zoveel mogelijk circulair te zijn.

Het AL-KO chassis en wagenkarkas kunnen eeuwig meegaan. Alleen van het vouwwagendoek verslijt. Daarom kunnen klanten het er direct bij kopen.”

Qua afmeting is de tweede vouwwagentent in verpakking te vergelijken met een ouderwetse De Waard-tent. Het katoenen TenCate-doek moet in principe in goede staat blijven, ook al ligt het twintig jaar op zolder. Mits het droog wordt bewaard en er geen vocht of uv-licht bijkomt.

www.keeskampeert.nl

 

Fjordsen Beyond X Large

Veel daktenten zijn geschikt voor twee personen, maar gelukkig zijn er ook exemplaren waar je met z’n drieën of zelfs vieren in kunt slapen. De Fjordsen Beyond X Large is zo’n daktent.

De Beyond X Large daktent ziet er met zijn opvallende vorm niet uit als een gewone daktent. Door de riante afmetingen van 2,20 x 2,20 x 1,40 meter kun je er met meer personen in slapen. Ideaal dus voor een gezin met kleine kinderen.

Door de slimme constructie, het universele bevestigingssysteem en het gebruik van lichtgewicht materialen heeft deze Fjordsen het relatief lage gewicht van 54 kilo. Dat maakt hem geschikt voor vrijwel elke auto. Twijfel je of de daktent geschikt is voor jouw auto? De ‘Car checker’ op de website van Fjordsen geeft uitsluitsel.

www.fjordsen.com

Kamperen op je sup met de Bajao Cabin

Voor liefhebbers die van suppen geen genoeg krijgen is er de Bajao Cabin. Dankzij deze tent kun je op je supboard overnachten. Liever voet aan wal tijdens het slapen? Geen probleem, want de veelzijdige tent kun je ook op de grond en zelfs op een autodak neerzetten.

De Bajao Cabin is zo gemaakt dat hij op elk supboard past wat langer is dan 3,5 meter. De tent zelf is bijna drie meter lang en zo’n dertig centimeter breder dan je sup. De Bajao Cabin is opblaasbaar en neemt weinig ruimte in beslag. De fabrikant adviseert wel de tent alleen te gebruiken in ondiep water.

De Bajao is multifunctioneel, want je kunt hem ook als daktent gebruiken. Mits je een imperiaal hebt om je sup op te vervoeren. En heb je helemaal geen sup of wil je de tent gebruiken tijdens een kort kampeertripje dan kan dat, want hij is ook zonder plank op te zetten als je de meegeleverde haringen en reflecterende scheerlijnen gebruikt. Zonder supboard heb je uiteraard wel een slaapmat of luchtbed nodig om op te slapen.

De multifunctionele Bajao Cabin kost 599 euro.

www.bajao-sup.com