ecosave

Het is niet het leukste klusje tijdens de vakantie of reis, bijna – dagelijks de toiletcassette of vuilwatertank legen. Droogtoiletten zijn de oplossing! Ze bestaan al sinds 1975 in Scandinavië en zijn sindsdien in diverse modellen ontwikkeld. 

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in eco-toiletten is Ecosave, gevestigd in Biddinghuizen. Ecosave is al sinds 1991 gespecialiseerd in eco-toiletten. Met een goede dosis kennis in huis en jarenlange ervaring op zak, kunnen zij je perfect adviseren wanneer je interesse hebt in de aanschaf van een duurzaam toilet. Ze bieden een ruim aanbod aan met droogtoiletten, composttoiletten, droogtoiletaccessoires, douchekoppen, regenwaterfilters, afvalwaterzuivering en kachel, speciaal ontwikkeld voor toepassingen, zoals een tiny house.

Hoe werk het?

Zoals de naam al zegt, droogtoilet, gebruikt het toilet helemaal géén water, géén chemicaliën alleen ventilatie. De ventilatie droogt de inhoud en zuigt alle toiletluchtjes direct in het toilet af. Daarbij komt dat het toilet zo is ontworpen dat urine gescheiden wordt van ontlasting en papier. Zo kan het ‘droge’ materiaal beter drogen en wordt apart opgevangen in het toilet. Urine kan naar de vuilwatertank, 32mm flexibele slang of apart opgevangen worden in een urinetank. Op deze manier kun je makkelijk 2-3 weken (!) op reis, voordat je het toilet moet legen!

Legen is eenvoudig; nadat het toilet is geopend, deksel op de emmer, en gesloten naar het GFT afval of naar de afval container brengen. De biologische zak in de emmer zal langzaam verteren in het composteringsproces.
Na afloop van de reis of vakantie, gewoon het hele toilet schoon en leeg maken, ventilatie uit zetten, dan staat het klaar voor de volgende reis.

Klant ervaring

Recent is er een interview op YouTube verschenen van CamperTv n.a.v. een campergebruiker die het droogtoilet gebruikte. Kijk en luister naar zijn positieve en verrassende ervaringen.

Voordelen

 • Slechts 1x in 2/3 weken legen
 • Water is niet meer nodig om te spoelen
 • Het toiletwater komt niet in de tank, minder lozen
 • Geen chemicaliën nodig voor het cassette toilet
 • Nare geurtjes ontbreken dankzij ingebouwde ventilatie
 • Klein en compact; eenvoudig te plaatsen
 • Zeer gering energieverbruik, 12V ventilatie ca 3-5W per uurKijk op de website voor alle informatie over droogtoiletten en in de shop voor alle modellen. ECOSAVE staat met meer dan 30 jaar ervaring tot je dienst.
  Tel: 0321-332038

  Kampeernieuws

  Meer kampeernieuws lezen? Bekijk hier het laatste nieuws. Of start je zoektocht naar je eigen camper of caravan.