Dagje weg met de camper? Neem jullie fietsen mee

16-02-2024 Redactie

Dagje weg met de camper? Neem jullie fietsen mee

Dagje weg met de camper? Neem jullie fietsen mee

De meeste mensen die een camper hebben, gaan niet alleen weken achter elkaar naar het buitenland om daar te genieten van het lekkere weer en de vrijheid, maar ook regelmatig een dagje weg in eigen land. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met de camper naar een prachtig natuurgebied te rijden en daar vervolgens een flinke wandeling of fietstocht te maken met elkaar? Toch zien we dat vooral de fiets in veel gevallen vaak thuis blijft, wat eigenlijk ontzettend zonde is als je het ons vraagt. Zo zijn er namelijk in ons land kilometers lange fietsroutes te vinden, waarlangs je heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Als dat geen genieten is! Omdat we toch zien dat veel mensen hierover twijfelen, hebben we  een aantal tips en ook voordelen voor je, waarom het zeker de moeite waard is om serieus over na te denken.

Waarom fietsen meenemen?

We hebben het natuurlijk al in het kort uitgelegd, maar het meenemen van je fiets tijdens je tripjes met de camper biedt je ontzettend veel voordelen. Zo kun je vanuit praktisch oogpunt bijvoorbeeld gemakkelijk van A naar B, zonder dat je een flink stuk hoeft te wandelen. Handig is dan wel om te kiezen voor een elektrische fiets, wat overigens ook voor woon-werkverkeer thuis ideaal is. Nog geen elektrische fiets? Kijk dan eens naar het aanbod van Amslod. Het kopen van een elektrische fiets van Amslod is namelijk heel eenvoudig. Je kunt bijvoorbeeld eerst een proefrit maken op meerdere modellen, zodat je precies kunt bepalen wat jij nu eigenlijk het fijnst vindt fietsen.

Welke fietsen zijn geschikt?

Bij het kiezen van fietsen om mee te nemen in de camper, is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte en het gewicht dat je kunt dragen. Vouwfietsen kunnen een goede optie zijn, omdat ze compact kunnen worden opgevouwen en minder ruimte in beslag nemen. Elektrische fietsen zijn ook populair onder camperreizigers vanwege het extra comfort en de mogelijkheid om langere afstanden af te leggen zonder dat hiervoor een enorme inspanning geleverd hoeft te worden. Vooral bij mensen die wat ouder zijn is dit een absolute aanrader. Zo ben je namelijk niet gebonden aan de plek waar je bent en kun je dus relatief gemakkelijk van de ene naar de andere stad fietsen, zonder dat je dit een hoop kracht kost.

Tips voor het vervoeren van fietsen

Nu je de geschikte fietsen hebt uitgekozen, is het belangrijk om ook na te denken over het veilig en verantwoord vervoer van je fiets(en). Dit kan door ze op een fietsendrager achter je camper mee te nemen, maar ook in de camper behoort tot de mogelijkheden. Belangrijk is vooral, dat je bij welke keuze je ook maakt, zorgt dat je fietsen goed vastzitten. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je straks halverwege ineens merkt dat je fiets niet goed vast zit. Daarom is het ook verstandig om iedere twee tot drie uur even te kijken of alles nog goed zit, vooral wanneer je de fietsen achterop de camper hebt bevestigd.