Van donderdag 17 t/m dinsdag 22 januari 2019 beleef je de ultieme kampeersfeer in het WTC Expo in Leeuwarden. Caravana pakt daar uit met caravan- en camperprimeurs, tenten, kampeeraccessoires, ruim 200 campings uit heel Europa en de nieuwste kampeertrends.

Caravana is een heerlijk dagje uit voor het hele gezin, voor iedereen die een originele vakantiebestemming zoekt, voor techneuten die nieuwsgierig zijn naar de laatste ontwikkelingen en voor dromers die nieuwe ideeën willen opdoen. Ontdek de wereld met Caravana!

Caravana 2.0

Variëteit en gezelligheid zijn kernwoorden die gebruikt worden om de Caravana te omschrijven. Werkelijk alles voor jouw ultieme kampeervakantie vind je op de Caravana 2019. Máár: wel in een verrassende, nieuwe indeling! de campers en caravans zijn geclusterd en ook de vouwwagens en voortenten zijn dit jaar broers.

De gezellige campings, de kampeeraccessoires, het fietsparcours, en de andere sfeervolle pleinen? Die vind je dit jaar in hal 5! In deze nieuwe indeling vind je op de Caravana een verscheidenheid aan nieuwe deelnemers. Zo verwelkomen we dit jaar PLA campers, maar ook het Italiaanse merk Giottiline wordt vertegenwoordigd op de Caravana. Daarbij is volkswagen terug van weggeweest!

Primeur van Nederlandse bodem!

De Lume Traveler is een Nederlandse design caravan die in drie varianten verkrijgbaar is. Deze echte Hollander is gemaakt van aluminium en heeft een groot open dak. Dat ‘genieten van het buitenleven’ bij het ontwerpen een grote rol heeft gespeelt zie je ook terug in de volledig uitgeruste buitenkeuken. De Lume traveler mag dan van Nederlandse makelij zijn, hij is nog niet eerder in Nederland tentoongesteld. Zijn beursdebuut maakt de Lume namelijk op de Caravana 2019!

Caravana 2019

Kampeerauto van het jaar verkiezing

Voor het twaalfde jaar op rij houdt de NKC de verkiezing Kampeerauto van het jaar. De Kampeerauto van het jaar 2019 zal wederom een echte publieksprijs worden. Er kan worden gestemd op drie categorieën: bus, integraal en half integraal. Ook is er, net als afgelopen jaar, per categorie een winnaar. Vanaf oktober kan er al op de site van de NKC gestemd worden op de genomineerde campers. De prijsuitreiking vindt plaats op 17 januari tijdens de Caravana 2019.

Designwedstrijd

Duurzame en lichte materialen, laag energieverbruik en luxe spelen tegenwoordig een belangrijke rol. Ook een uniek design en de vele mogelijkheden om dat te bereiken winnen aan populariteit. Want hoe kamperen we in de toekomst? Hoe zien de kampeermiddelen eruit? Speciaal voor de Caravana 2019 zullen designers van verschillende hogescholen en universiteiten hun visie op ‘het kampeermiddel van de toekomst’ uitwerken.

Een deskundige vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van LMC, NKC, ANWB/KCK, Isabella, KCI en Knaus Tabbert, nomineert uit alle inzendingen een aantal ontwerpen. Deze kampeermiddelen van de toekomst krijgen alle aandacht op de Caravana 2018. Vanaf 12 december kan er al online gestemd worden via de Caravana website. De juryprijs wordt op de eerste dag van de Caravana bekend gemaakt.

Kinderactiviteiten

Ook aan de kleine kampeerder wordt gedacht. Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 januari is er genoeg te doen voor deze avonturiers. Zo vormen de studenten van de Vacansoleil Academy op beide dagen een Camping Kids Team en zijn ze aanwezig van 12:00 tot 16:00 uur. Er kan naar hartenlust gedanst, gezongen, gekleurd en geschminkt worden! Daarbij zijn Tipy en Flora aanwezig, en kunnen de kids op de foto met Zipp de Bij.

Caravana 2019

Praktische informatie Caravana

Openingstijden

Donderdag 17 januari 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag 18 januari 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 19 januari 10.00 – 17.00 uur
Zondag 20 januari 10.00 – 17.00 uur
Maandag 21 januari 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 22 januari 10.00 – 17.00 uur

Adres en contact

WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
E: info@wtcexpo.nl
W: www.caravana.eu
T: 058-2941500

Kaarten winnen?

In de week week voor de Caravana start zullen we gratis kaarten weggeven. Wil je daar kans op maken? Houd onze Facebookpagina in de gaten!