caravan salon 2020

In tegenstelling tot alle andere grote evenementen, gaat de Caravan Salon 2020 in Düsseldorf dit jaar vooralsnog wel door. Met een aantal aanpassingen zou het evenement moeten voldoen aan de eisen van het Robert Koch instituut, de Duitse tegenhanger van onze RIVM. Zo vindt het evenement op kleinere schaal plaats en is er een streng hygiëneprotocol.

De Caravan Salon 2020 vindt plaats van 5 tot 13 september in de Messe Düsseldorf. Maar waar in 2019 met 268.000 bezoekers een nieuw record werd gevestigd, zijn er dit jaar maar 20.000 bezoekers per dag welkom.

300 Exposanten

Ondanks de beperkingen in de 2020 editie van de Caravan Salon, is er nog steeds 200.000 m2 aan beursvloer waar meer dan 300 exposanten hun campers, caravans en andere kampeermiddelen laten zien. In eerdere jaren was de eerste vrijdag gereserveerd voor de pers en professionals, dit jaar mogen “gewone mensen” op die vrijdag ook de beurshallen in.

Streng Hygiëneprotocol

Om de mogelijke verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Duitse overheid de meeste grote evenementen tot 31 augustus verboden. Voor evenementen van deze grootte geldt echter een vergunningplicht waarvan de toekenning in het teken van de covid pandemie staat. Om de Caravan Salon Düsseldorf toch door te kunnen laten gaan zijn er daarom allerlei maatregelen getroffen. De belangrijkste zijn:

  • Kaartverkoop vindt alleen online plaats, toegang- en parkeerkaarten zijn niet ter plekke te koop.
  • In de beurshallen moet de 1,5 meter afstand gehouden worden. Hiervoor zijn er extra brede gangpaden, afstandsmarkeringen en duidelijk aangegeven looproutes. Met videobewaking wordt gehandhaafd.
  • Gebruik van een mondkapje wordt aangemoedigd
  • Desinfectiemiddelen zijn bij elke stand beschikbaar
  • De beurshallen worden voortdurend geventileerd
  • Per caravan of camper mag maar één persoon tegelijkertijd naar binnen, met uitzondering van gezinnen of leden uit eenzelfde huishouden
  • De campers en caravans op de beurs worden voortdurend gereinigd door de stand bemanning
  • Betalingstransacties vinden uitsluitend contactloos plaats

Minder Merken Dan Vorig Jaar

Alle maatregelen en aanpassingen hebben natuurlijk ook hun weerslag op de exposanten.  Er zijn dit jaar dan ook wat minder merken vertegenwoordigd op de beurs dan voorgaande jaren. Deelnemers zoals Hymer en Pössl hebben geannuleerd omdat zij het risico voor werknemers en bezoekers te groot vonden. Merken zoals Knaus, Morelo en Carthago hebben juist weer veel innovaties aangekondigd. Datzelfde geldt voor een groot aantal exposanten. De Caravan Salon is van oudsher de beurs waar nieuwe modeljaren en andere primeurs aan het publiek getoond worden. De 2020 editie vormt daar geen uitzondering op.

Meer informatie: www.caravan-salon.de

Klik hier en lees wat Knaus te vieren heeft op de Caravan Salon 2020