Geplaatst op: 20-09-2019 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Zes tips voor Tentreparatie van Obelink

Zes tips voor Tentreparatie van Obelink

De Kampeerwinkel van Obelink kun je met 72.500m² met gemak een megastore noemen. Het is zelfs de grootste kampeerwinkel van Nederland. Met zoveel winkeloppervlak is het niet zo gek dat klanten er een dagje Obelink van maken. Om de beleving in de kampeerwinkel te versterken is er voor ieder wat wils. Alleen al op de verdiepingen zou je, met een breed assortiment aan tenten, voortenten, luifels en kampeerartikelen, uren kunnen ronddwalen. Daarnaast is er ook een speelruimte voor kindjes en een restaurant voor een prima lunch. Bij een echte kampeerwinkel draait het immers om beleving, en daar moet je de tijd voor kunnen nemen.

Obelink

Deskundig advies

Producten zoals tenten en luifels kun je natuurlijk eenvoudig online kopen maar vaak wil je een tent toch zien en voelen voordat je hem aanschaft. Ook bij luifels draait het altijd om maatwerk en past niet elke luifel zomaar op je caravan of camper. Vakkundig personeel helpt je bij Obelink om de juiste keuze te maken. Ook kampeerproducten zoals campingstoelen, -tafels of technische accessoires kun je het beste ervaren door ze in het echt te beoordelen voor je ze aanschaft. Het stukje rijden naar Winterswijk is dan ook zeker de moeite waard wanneer je je kampeerartikelen wil aanschaffen.

Obelink

Reparatie tips

Naast verkoop is Obelink ook sterk in het geven van advies en tips. Is er op vakantie een glasfiberstok gebroken of zit er een gaatje in het doek? Moet je nu je fijne tunneltent weggooien? Dat hoeft niet. Obelink geeft je met alle plezier een aantal aanwijzingen voor kleine reparaties aan je tent.

Obelink

1. Glasfiberstokken repareren

Is een glasfiberstok kapot gegaan? Geen nood, want een glasfiberstok is eenvoudig te repareren. Vaak hoef je niet eens een nieuwe stok te kopen, maar kun eenvoudig één segment vervangen. Hiervoor gebruik je een set glasfiberstokdelen. Bij sommige tenten zitten al een paar reservedelen en elastiek bijgeleverd. Obelink heeft ook een video voor gemaakt, waarin je precies kunt zien hoe je een glasfiberstok repareert. Kijk ernaar op de website van Obelink.

2. Kleine reparaties aan doek

Kleine scheurtjes of gaatjes in je tentdoek kun je ook eenvoudig zelf herstellen. Voor synthetische materialen bestaan er speciale stukken zelfklevend tentdoekr. Deze kun je gemakkelijk op de beschadiging plakken. Obelink raad je aan om dit aan beide kanten te doen. Het zelfklevende doek is waterbestendig en zal dus ook in de regen blijven zitten. Voor katoenen tentdoek of mengweefsel doek kun je opstrijkbaar tentdoek gebruiken. Dit soort doek is in diverse kleuren verkrijgbaar. Zoals de naam al doet vermoeden, moet je dit met een strijkijzer aanbrengen.

Obelink

3. Kleine reparatie grondzeilen

Voor grondzeilen kan je dezelfde methode als voor synthetisch tentdoek hanteren. Heb je een grondzeil van PVC? Dan kun je ook met een klein stukje PVC en PVC-lijm de plek repareren.

4. Lekkage op naden

Heb je een synthetische tent en lekkage op de naden? Gebruik dan naadverdichter. Obelink’s advies is om altijd aan naadverdichter mee te nemen. Naadverdichter is vloeibaar en hardt uit na het aanbrengen. Op deze manier breng je een permanente dichtingslaag aan. Bij lekkage op de naden bij een tent van katoen of een mengweefsel is naadverdichter echter niet de oplossing. Gebruik dan een bus met impregneerspray.

Obelink

5. Lekkage op het doek

Heb je last van lekkage op het doek? Ook dit probleem kun je eenvoudig zelf verhelpen. De meeste tenten moeten eens in de zo veel jaren opnieuw geïmpregneerd te worden. Er zijn mensen die dat niet doen en nooit lekkage hebben, toch is het advies dit wel te doen, kwaad kan het in ieder geval niet. Ondervind je lekkage? Dan is het sowieso tijd om te impregneren. Gebruik voor synthetische tenten bijvoorbeeld synthproof van WME, bij katoenen tenten Anchor extra en bij mengweefsel doek Pretentine. Er zijn ook impregneersprays verkrijgbaar, maar wil je een hele tent in zijn geheel opnieuw impregneren, dan zijn de eerder genoemde producten beter. Het is echter wel handig om voor nood een busje impregneerspray bij je te hebben.

6. Rits loopt stroef

Heb je last van stroef lopende ritsen? Gebruik dan droge PTFE spray of siliconenspray. Na de behandeling met zo’n spray, zal de rits weer soepel lopen. Dit moet je zo af en toe eens herhalen wanneer je wilt dat de ritsen lang mee gaan. Kijk echter wel uit dat je de spray niet op je tentdoek sprayt.

Meer handige weetjes vindt je op Obelink.nl

Lees verder
Terug naar Kampeertips