Snowy Winter camping with trailer

Winterkamperen met de Caravan Club: meer rendement uit je kampeermiddel

 

winterkamperen

Ben jij geïnteresseerd in winterkamperen? Een heel seizoen, van 1 april tot 1 november, heb je met een lidmaatschap van de Nederlandse Caravan Club de keuze uit een twaalftal mooiste plekjes van Nederland om de voortent van je caravan op te zetten, de luifel van je camper uit te rollen, de vouwwagen uit te klappen of je tent op te zetten. Deze vereniging van kampeerliefhebbers, kortweg NCC genaamd, hebben strategisch verdeeld over Nederland, campingterreinen in eigen beheer. Prachtig gelegen in de bossen, met vaarwater voor de deur of aan zee. Met een lidmaatschap heb je toegang tot de rust en ruimte die deze clubcampings bieden, er is vrijwel altijd plaats.

De Caravan Club is een vereniging van zo’n 1600 enthousiaste en actieve kampeerders. De vereniging richt zich op het stimuleren van toeristisch gebruik van niet alleen caravans, maar ook campers, vouwwagens en tenten. Ook worden er tal van reizen en evenementen georganiseerd. En dat doet ze al een jaar of 65. NCC-leden kunnen gebruik maken van de eigen clubterreinen voor een aantrekkelijk tarief. De kosten van een overnachting voor leden is slechts € 16.- per gezelschap van max. 4 personen. Incl. douche, auto enz. maar excl. elektraverbruik en toeristenbelasting. Fors voordeliger dan wat een overnachting op een reguliere Nederlandse camping kost, in 2023 is dat gemiddeld € 36.50. Het lidmaatschap van de NCC kost € 85.- voor een heel jaar. Word je ergens in het jaar lid, dan betaal je alleen de resterende maanden. Inbegrepen hierin is een energiemeter die maakt dat je het werkelijke stroomverbruik betaald. Wel zo eerlijk en eveneens voordeliger dan de vaste prijzen die hier doorgaans voor gelden. 

Uitgangspunt is dat onderhoud en andere werkzaamheden gedaan worden door vrijwilligers. Of dat nu het beheer van een terrein is, het onderhoud van het sanitair en het groen of bestuurlijke zaken zijn. Alleen in geval van wettelijke verplichting of zaken buiten de aanwezige kennis en kunde, worden de werkzaamheden door bedrijven of anderen verricht.

De meeste NCC kampeerterreinen bieden in de winter stalling aan. Wel zo handig wanneer je daar ook een seizoen plaats hebt. Maar waarom zou je. Een drietal terreinen is het gehele jaar open waarmee je in de winter kunt doorkamperen. Je maakt dan optimaal gebruik van je kampeermiddel wat het bezit ervan beter bij de investering doet passen. Daarnaast is het ook nog eens aantrekkelijk.

De NCC kampeerterreinen bieden in het seizoen al een overdaad aan rust en ruimte, de stillere winterperiode doet daar nog een schepje bovenop. De drie winterkampeerterreinen van de NCC vind je verdeeld over Nederland, met ieder hun eigen charme.

Alphen aan den Rijn – Oudshoorn

Gezelligheid en leuke sfeer kenmerken dit terrein. Er wordt voor de aanwezige kampeerders veel georganiseerd, maar liever wat meer op jezelf kan natuurlijk ook. Oudshoorn beschikt over 111 plaatsen. Een aantal daarvan zijn speciaal geschikt voor campers. Voor een caravan met voortent zijn er ongeveer 30 plaatsen met terrasplaten om de voortent op te plaatsen. Een eventuele auto parkeer je op de kampeerplaats. Naast het terrein ligt Zeegersloot, een 18-holes golfbaan met terras en restaurant die het gehele jaar geopend is. Ook vlakbij is er een kinderboerderij met pannenkoekenhuis en een bruin café. Maar in de winter is stadsbezoek natuurlijk ook aantrekkelijk. In een straal van 35 kilometer kun je kiezen uit Amsterdam, Utrecht, Alphen aan den Rijn, Den Haag, Utrecht of Leiden.

Winterkamperen op Blerick – De Spekberg

De bosrijke omgeving van de Spekberg vormt de aantrekkingskracht van dit terrein, net als leuke rustieke plaatsjes in Noord-Limburg en het nabijgelegen Duitsland. De Spekberg beschikt over 60 plaatsen. Allemaal op kleine veldjes en beschut door bomen en struiken. Een sani-station is aanwezig, en zowel caravans als campers vinden er de voorzieningen om bijvoorbeeld de grijswatertank te legen. Caravanbezitters kunnen de auto op de kampeerplek zetten. Een asfaltweg rond het terrein biedt probleemloos toegang.

Het Spekhoes’ de activiteitenruimte van de Spekberg, biedt vooral gezelligheid. Samen koffiedrinken, Happy-Hour in de namiddag en regelmatig met zijn allen aan tafel voor de avondmaaltijd. Het is er allemaal, maar, niets moet, alles mag.

Zeewolde – De Distel

De 235 kampeerplaatsen van De Distel zijn verdeeld over verschillende veldjes die van elkaar gescheiden worden door boompjes en struiken. De auto zet je gewoon naast de caravan neer. Er is een apart jeugdveld, en speciale velden voor passanten of evenementen. De ligging is aan het eind van een doodlopende weg, in een mooie, groene bosachtige omgeving, dichtbij het randmeer waar het ook in de winter aangenaam vertoeven is. Het Horstenbos, waar De Distel in ligt, heeft de Eden-Award gekregen voor het mooiste natuurgebied met toekomstpotentie. Voor stadsbezoek neem je een kijkje in gezellige plaatsen als Zeewolde, Harderwijk, Nijkerk, Bunschoten-Spakenburg of Amersfoort. Maar het Dolfinarium of het Veluwestrand in Harderwijk is ook vlakbij. Er is echt heel veel te doen in en om Zeewolde.

Op  www.ncc.nl vind je alle informatie over de terreinen, mogelijkheden, abonnementen, stallingsmogelijkheden en tarieven.

Nederlandse Caravan Club. NCC

www.ncc.nl

Tel: 0318-619 124

Mail: welkom@ncc.nl