wintercamperen

Met een goed geïsoleerde en verwarmde camper of caravan is wintercamperen prima te doen. Blauwbekken is nergens voor nodig. In Nederland zijn zo’n tweehonderd campings het hele jaar door gewoon open. Niet alleen de slagboom, maar ook alle voorzieningen. Een vijftal camperplaatsen waar ook nog iets te doen valt stellen zich voor.

Camperplaats Vechtdal: Je eigen hottub

Aan de rand van Nieuwleusen vind je Camperplaats Vechtdal. De eerste camperplaats ooit met wellness faciliteiten. De camperplaats heeft een twaalftal ruime plaatsen van ongeveer 80 m2. Vier daarvan hebben een hottub meteen naast de camper. Wat je noemt winterkamperen met een verwarmde twist. De hottubs worden gestookt op houtl. En dat mag je zelf stoken. Zo geniet je ’s avonds naast de camper van een weldadige rust in je eigen warme hottub, ook als het vriest.

Camperplaats-Vechtdal
Camperplaats-Vechtdal

Meer informatie: Camperplaats Vechtdal.

Camperplaats Landgraaf: Een skipiste vlakbij

Ben je wintersporter in hart en niewer? Dan kun je ook in het vlakke Nederland terecht bij Snowworld. Op vijf verschillende plaatsen kun je de ski’s onderbinden en een indoor berg afglijden. Bijvoorbeeld Snowworld in het Limburgse Landgraaf. Je vindt hier vijf pistes die tot de langste van de Benelux gerekend worden. Een heuse stoeltjeslift, maar liefst vier restaurants, een hotel en een klimpark. En dat alles vlakbij Camperplaats Landgraaf. Met 28 plaatsen en alle voorzieningen een uitnodigend kampeerterrein wat het hele jaar geopend is.

Camperplaats-Landgraaf
Camperplaats-Landgraaf

Meer informatie: Camperplaats Landgraaf

Charmecamping de Kleine Abtshoeve: Met sauna en spa

Charmecamping en eetcafé de Kleine Abtshoeve ligt bij Oosterhout, onder de rook van Breda. Met de combinatie van camperplaats met een eetcafé is het al goed toeven. Sanitair met vloerverwarming en een verwarmde afwasplek doen daar een schep bovenop. De actieve kampeerder kan er zwemmen, schaatsen, mountainbike-tracks volgen of golfen op een prachtige court. Op loopafstand van de camping kun je genieten van een dagje wellness inclusief een spa en sauna. In de buurt van de camping ligt ook Nationaal Park De Biesbosch. Wanneer het eens vriest, kun je hier schitterend schaatsen.

de-Kleine-Abtshoeve
de-Kleine-Abtshoeve

Meer informatie: wintercamping de Kleine Abtshoeve.

Natuurkampeerterrein Borger: Ultieme rust met bosgeluiden

Even helemaal bijkomen? Winterkamperen in Nederland biedt daar een goede gelegenheid toe. Bijvoorbeeld op Natuurkampeerterrein Borger, ver weg van de bewoonde wereld. Hier geniet je van de rust die een afgelegen bos biedt. ’s nachts is het nog echt donker. Er is een centrale vuurplaats. wat zeker als het vriest een hartverwarmende bezigheid is. Het benodigde stookhout is gratis beschikbaar. Er is daarnaast een verwarmd toiletgebouw. En binnen een kwartier loop je over het boomkroonpad. Online reserveren is in deze tijd verplicht.

Natuurkampeerterrein Borger
Natuurkampeerterrein Borger

Meer informatie: Natuurkampeerterrein Borger

Camping de Duinpan: Wintercamperen aan zee

Ook in de winter is uitwaaien tijdens een strandwandeling mogelijk of om een fietstocht door de duinen te maken. Camping de Duinpan in Noordwijk is daarvoor in de winter geopend. Het toiletgebouw is verwarmd. En de broodjesservice en fietsverhuur werken gewoon door. Het bijzondere landschap, niet alleen het strand en de duinen, maar ook uitgestrekte bossen liggen op je te wachten. Wintercamperen aan de Nederlandse kust, een onvergetelijke ervaring

camping-de-Duinpan
camping-de-Duinpan

Meer informatie: camping de Duinpan.

Op zoek naar een kameermiddel om deze avonturen mee te gaan beleven? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl

Productaanbod milieustickers en vignetten