kamperen bij de boer

Deze maand bestaat kamperen bij de boer 50 jaar. In 1970 begon deze ontspannen manier van vakantie vieren in Meerkerk bij boerencamping De Victorie. Inmiddels zijn er honderden boerencampings in Nederland.

Rustig, betaalbaar, dichtbij huis en er toch helemaal even uit. Dat zijn grote voordelen van kamperen bij de boer. De man van Tineke van den Berg bedacht dit concept vijftig jaar geleden voor mensen in de stad. Hij plaatste een advertentie in dagbladen dat mensen gratis op hun land mocht komen logeren, zoals te lezen in dit artikel op RTV Utrecht.

Vijftig jaar, een halve eeuw, dat is wel een feestje waard. Stichting Vrije Recreatie (SVR) vierde op donderdag 3 september haar verjaardag op minicamping Veenweide. Op gepaste afstand en met paraplu’s in de aanslag.

4 Varsenerveld

Top 12 boerencampings

Gastvrijheid, rust, ruimte en persoonlijke aandacht. Dat is het geheim van kamperen bij de boer. Kleine boerencampings waar je nog echt gast bent. Tussen de koeien, of mooie plekjes op een appelboomgaard. Per provincie hebben we een topper voor je uitgekozen. Bekijk de top 12

Nog op zoek naar een nieuwe of gebruikte camper of caravan? Bekijk hier het huidige aanbod. Of lees het laatste kampeernieuws.