EHBO koffer

We hebben allemaal wel eens pech gehad onderweg op reis: met een lekke band langs de weg gestaan, een enkel verzwikt tijdens het wandelen of je in de vingers gesneden tijdens het openen van een blik eten. Een ongelukje is zo gebeurt, maar hoe ben je daarop voorbereid? Hier zijn enkele tips om veilig op reis te gaan.

Als lid maak jij kans op een van de drie “Veilig op reis” pakketten van EHBO-koffer.nl (t.w.v. +/- €40 per stuk), en krijg je tevens 10% korting op hun hele assortiment. Bekijk de winactie en voorwaarden verderop!

EHBO-koffer

Wist je dat een EHBO-koffer in veel landen verplicht is om bij je te hebben in de camper of caravan? In België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Turkije, Oekraïne, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servië en Montenegro, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Macedonië en Wit-Rusland moet je er altijd een bij je hebben op reis.

Hoewel er geen strenge eisen zijn aan de inhoud hiervan, kan je het beste kiezen voor deze compacte verbanddoos met DIN 13164 normering (conform de Europese richtlijnen). Deze EHBO-koffer komt met een wandhouder om te monteren op een eenvoudige en toegankelijke plek in de camper of caravan.

Veilig op reis
EHBO-koffer

Veiligheidshesje

Het lijkt misschien een open deur dat je een veiligheidshesje bij je hebt voor het geval dat je langs de weg staat, maar wist je ook dat je beboet kan worden door het verkeerd gebruiken ervan? In België, Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Hongarije, Slovenië, Slowakije, en Oostenrijk is het verplicht om een veiligheidshesje bij je te hebben.

Rij je door of naar Spanje of Italië met de camper, dan zijn veiligheidshesjes voor alle inzittenden verplicht wanneer de camper met pech of door een ongeluk langs de weg staat. Het is wel aan te raden om achter de vangrail te staan voor je eigen veiligheid. Een veiligheidshesje met EN471 normering is een veilige keuze.

Veiligheidshesje met EN471 normering

Brandblusser

In tegenstelling tot een EHBO-koffer, is een brandblusser niet overal verplicht om mee te hebben op reis. Ga je op reis door of naar België, Polen, Turkije en Griekenland? Dan kan je er beter wel een meenemen, want daar kan de politie je zonder waarschuwing beboeten als deze ontbreekt.

Ook voor reizen naar andere landen raden we het aan, zodat je beginnende branden kunt bestrijden. Deze sprayblusser is handformaat en neemt dus niet veel plaats in. Lees de handleiding goed door, zodat je weet hoe je deze het beste kan gebruiken tijdens een beginnende brand.

Veilig op reis
Brandblusser

Blusdeken

Een blusdeken is niet verplicht om bij je te hebben, maar mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis. Met een blusdeken blus je kleine branden op objecten en personen. Blusdekens worden gemaakt van glasvezeldoek, wat onbrandbaar materiaal is. Hiermee wordt de zuurstof van de brandhaard snel ontnomen waardoor het vuur niet verder kan verspreiden en ook snel wordt gedoofd.

Deze softbag blusdeken zit verpakt in een zachte tas en kan opgehangen worden in de camper of caravan. Een softbag blusdeken moet altijd toegankelijk, onbeschadigd en schoon zijn. Na gebruik moeten blusdekens worden vervangen.

Veilig op reis
Blusdeken

Safety pen

Je kan niet veilig genoeg zijn op reis, daarom raden wij aan niet weg te rijden zonder een degelijke veiligheidshamer en gordelsnijder. Deze safety pen met gordelsnijder is een speciaal ontworpen noodpen, waarmee je in geval van nood jezelf en de passagiers uit de auto kunt bevrijden door de gordels door te snijden en de zijruit van de auto ermee in te slaan.

Safety pen met gordelsnijder

Winactie en 10% korting voor leden

Producten op EHBO-koffer.nl kunnen door leden met korting besteld worden, uitgezonderd de producten in de AED categorie. Om gebruik te maken van 10% korting voeg je de gewenste producten toe in je winkelmand en voer je de kortingscode CARAVAN10 in bij het afrekenen.

Hou onze Instagram en Facebook in de gaten om kans maken op één van de drie “Veilig op reis” pakketten van EHBO-koffer.nl (t.w.v. +/- €40 per stuk).

Wil je op de hoogte blijven van al het kampeernieuws? Lees dan verder op ons blog!