De compacte buscamper zoals we die vandaag kennen komt voort uit de oerbus: de Volkswagen Transporter T1. De eerste Volkswagen Camper op die T1-basis verscheen eind vijftiger jaren. Deze op een Kever gebaseerde kampeerwagen bleek een doorslaand internationaal succes te zijn, dat tot de dag van vandaag voortduurt. Tenminste, wanneer je kiest voor een VW buscamper van VANcreators.nl. Met een unieke werkwijze, styling en inrichting herleeft de sfeer van die eerste camper maar dan wel voorzien van het comfort en de techniek van nu naast al die andere goodies die je in een Transporter T5 of T6 vindt. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van jouw unieke VW buscamper en  daar hoort natuurlijk ook een ultieme camper beleving bij. Nieuw voor 2023 is daarom een afgeleide van VANcreator geïntroduceerd. Onder de naam VANtrip.nl worden camperreizen in groepsverband georganiseerd waarin de unieke sfeer die VANcreators kenmerkt, centraal staat.

VANcreators is een initiatief van Ron Bolderman, een bevlogen kunstliefhebber die opgegroeide met bussen. Zijn oorspronkelijke bedrijf VANcation.nl verzorgde de opmaat naar camperbouwer. Met VANcation verhuurt hij negenpersoons- en rolstoelbussen aan maatschappelijk georiënteerde reisorganisaties en particulieren. Nu waren er al een paar campers voor de eigen verhuurvloot gebouwd en viel al snel de beslissing om dit ook voor klanten te gaan doen. Vanaf dat moment is het hard gegaan en het aantal verkochte campers ieder jaar verdubbeld. Maar stilstand is achteruitgang en dus breidt VANcreators het dienstenpakket uit met  VANtrip. Georganiseerde reizen voor klanten en relaties van VANcreators en verder iedereen met een camper die het leuk vindt om zelfstandig naar een bestemming te reizen om daar met gelijkgestemden plezier te maken en cultuur op te snuiven. Iets waar Ron met VANcation al veel ervaring mee heeft opgebouwd.

 

De eerste reis van VANtrip in seizoen 2023 heeft Marrakesh als eindbestemming. In een tijdsbestek van 2 à 3 weken bereik je deze vierde grootste stad van het Koninkrijk Marokko na een viertal tussenstops. Tours, Biarritz, Barcelona en Malaga staan hiervoor gepland. Je rijdt dan zo’n 500 tot 800 km per reisdag. VANtrip is op de tussenstops en eindbestemming aanwezig met een hospitality service en een stel techneuten. Zo ben je verzekert van een plek op een camping of camperplaats en dat je overal de mooiste spots ontdekt. Een eventuele storing of mankement aan de camper kan worden opgelost door de technici van VANtrip, zonder dat het vakantieplezier door zoiets onder druk komt te staan. 

 

De opzet van VANtrip lijkt enigszins op het programma “We zijn er Bijna!”. In deze productie van Omroep Max reizen Nederlandse toeristen met de eigen caravan of camper in groepsverband langs verschillende hoogtepunten. Presentatrice Martine van Os reist met de groep mee en doet verslag. Het verschil echter met een reis van VANtrip is het ontbreken van een TV circus. Daarnaast staat vrijheid blijheid hoog in het vaandel. Het reizen gaat niet zozeer in groepsverband, het verblijf op de tussenstops of de eindbestemming is daarvoor bedoeld. Maar ook daar gelden geen verplichtingen. Wil je ergens korter of langer blijven dan is dat geen enkel probleem. 

 

Een VANtrip reis boek je met je eigen bus. Indien die er nog niet is kun je voor een exemplaar uit het aanbod van VANcreators gaan. Ook dat doe je met een eigen, nog niet ingerichte bus of je geeft een zoekopdracht om een Transporter te vinden met de opties die je wenst. Zodra de bus er is, begint het avontuur met de creators en kunstenaars van VANcreators om je eigen unieke VW buscamper samen te stellen. Wanneer je eerst wil weten waar je aan toe bent kun je heel eenvoudig een voorbeeldcalculatie invullen op de website vancreators.nl. De uitkomst daarvan zal je meevallen. In vergelijk met een fabriekscamper is er een flink voordeel te behalen. Bovendien is jouw buscamper volledig customized wanneer je kiest voor dit gezellige bedrijf.

Het team van deze camperbouwer bestaat uit vijftien ‘creators’. Ron is daarnaast een samenwerking aangegaan met onderwijsinstelling De Blink. Leerlingen met een uitdaging, verstandelijk of lichamelijk, vullen het team aan als stagiaire. Na een half jaar stage worden ze in dienst genomen of geplaatst bij lokale ondernemingen waar ze beter tot hun recht komen. VANcreators is daarmee een sociaal maatschappelijk georiënteerde onderneming waar werknemers van morgen hun afstand tot de arbeidsmarkt leren te overbruggen. De succesverhalen die dit inmiddels heeft opgeleverd zijn hartverwarmend.

 

VANcreators valt als camperbouwer op door een camper niet alleen technisch, maar ook als kunstvorm te benaderen. Het creëert een eigen unieke sfeer. Iets wat je in een standaard fabriekscamper niet snel zal vinden. De beleving van een busje uit de jaren vijftig met de luxe en techniek van deze tijd. VANtrip is een initiatief waarmee je die unieke sfeer mee op reis neemt naar de leukste bestemmingen om onder de hoede van het VANtrip team, zorgeloos van te genieten

 

Meer informatie:

VANcreators.nl

Arsenaal 19

3905 NN Veenendaal

info@vancreators.nl

085 401 98 58