In het westen van Nederland, in Noord-Holland en aan de Noordzee, ligt de regio Zuid-Kennemerland. Het is een regio met veel prachtige natuur, interessante bezienswaardigheden, geliefde campings en nog veel meer. Ook vind je er de bekende steden Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort.

In Zuid-Kennemerland heb je de keuze uit veel campings. Een van de populairste campings is Camping De Lakens, waar je meer over leest in dit artikel. Een groot gedeelte van de regio bestaat uit Nationaal Park Zuid-Kennemerland waar je heerlijk kunt wandelen. En je hebt een grote kans dat je tijdens je wandeling Schotse Hooglanders tegenkomt! Voor diegene die houden van iets meer uitdaging; ook met de fiets is het park prachtig om te bezoeken. Houd echter wel rekening met de heuvels in het park.

Circuit Park Zandvoort

Naast het Nationaal Park is er nog veel meer te doen in Zuid-Kennemerland. Zo is in Zandvoort het Circuit Park Zandvoort te vinden. In januari 2021 vindt hier een nieuwjaarsrace plaats. Deze race is het startpunt van het Winter Endurance Kampioenschap vormen. Ook zal in 2021, voor het eerst in 35 jaar, opnieuw een Grand Prix worden georganiseerd op het circuit.

Circuit Park Zandvoort

Haarlem

De grootste stad in de Regio Kennemerland is Haarlem. Deze eeuwenoude stad kent vele bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt in het stadscentrum en het Molen de Adriaan museum. Daarnaast heeft Haarlem het Corrie Ten Boom Huis, een populair museum in de regio. Bezoekers krijgen er informatie over Corrie en haar familie evenals de gebeurtenissen in het huis voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bezoek ook eens de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo. Deze koepelkathedraal staat samen met andere kerken als de Sagrada Familia en de Sacré-Coeur in de top vijf van de belangrijkste kerken ter wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. Zeker een aanrader dus! Naast deze kathedraal kun je in Haarlem ook de imposante De Grote of St.-Bavokerk bezoeken, die zich bevindt op de Grote Markt.

Molen de Adriaan

Openluchttheater Caprera

Openluchttheater Caprera ligt tussen het bos van Bloemendaal en de duinen. Elke zomer kun je hier genieten van een breed aanbod van cabaret, opera en film. Is het winter? Bezoek dan eens het wandelpark van het openluchttheater. Dit ligt op de hoogste duintop van Zuid-Kennemerland, het Kopje van Bloemendaal. Het wandelpark beslaat 40 hectare grond en is het hele jaar open voor mooie wandelingen, met of zonder hond.

Overveen

In Overveen bevindt zich een belangrijke begraafplaats: de Eerebegraafplaats Bloemendaal. Het is een begraafplaats voor Verzetsstrijders van de Tweede Wereldoorlog. Daaronder zijn ook andere bekende (verzets)strijders als: Hannie Schaft, Johannes Post en Gerrit Jan van der Veen. De begraafplaats vind je langs de weg naar het strand van Bloemendaal en is dagelijks geopend. Op 4 mei vindt hier elk jaar de Nationale Dodenherdenking plaats, gecombineerd met een stille tocht.

Camping De Lakens

Nederland ontdekken

In de regio zijn verschillende campings te vinden. Een populaire camping is Camping De Lakens. Meer over Camping De Lakens lees je hier. Benieuwd naar meer kampeergebieden? Lees dan hier verder. Ben je nog op zoek naar een camper of caravan? Bekijk hier ons actuele aanbod.