yoga camping

Dit jaar heeft veel mensen ons eigen land leren ontdekken. Je hoeft helemaal niet het vliegtuig te pakken, want Nederland heeft zóveel te bieden! Er zijn genoeg plekjes om avontuur op te zoeken, maar ook tot rust te komen. Wij lichten de meest leuke, duurzame en rustgevende plekken die je kunt ontdekken in ons landje.

Camping Voscheheugte

Deze natuurcamping ligt midden in de Drentse Wildernis. Het wordt omgeven door oeroude heidegronden, sprookjesachtige eikenbossen, uitgestrekte stuifzandgebieden, zeldzame hoogveengebieden en verborgen vennen.

Kamperen kan hier het hele jaar door. Het terrein strekt zich over zo’n 2 hectare en beschikt over 30 ruime staplaatsen waar je met je tent, retrocaravan of ander verblijfsvoertuig goed kunt toeven. Heb je dat zelf niet? Geen zorgen! De camping biedt ook natuurhutten aan waar je kunt verblijven. De dag met yoga beginnen, zorgt voor een ultieme start en energie. In dit natuurgebied op de indrukwekkende zandvlakte, heb je hier daar alle ruimte voor.

Voor alle tips en wandelroutes in de omgeving van de camping, kun je hier kijken.

Camping de Lemeler Esch

Vakantie betekent volledig onthaasten. Of je nu alleen bent, met je partner of het hele gezin. Waar beter ontspannen dan in de ruimte en rust van de natuur? Alle tijd nemen om nieuwe dingen te ontdekken en je te laten inspireren. Behalve natuur ligt een rijkdom aan kunst en cultuur in het Vechtdal.

De Lemeler Esch ligt onder aan de Lemelerberg. De eigenaren van de camping organiseren natuuractiviteiten, excursies met de boswachter en geven wekelijks yogalessen. De yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk en er zijn zelfs kinderyoga lessen. Voor iedereen daarom ultieme ontspanning.

Alle tips die de eigenaren van de camping een must-have vinden, zie je hier.

Camping Buitenland

In het naseizoen is de sfeer op Buitenland ingetogen en een plek waar je tot rust kan komen. In de weekenden staan gevarieerde activiteiten op het programma. Onder andere ijstrainingen, yoga, een viool in het bos, broodjes bakken bij het kampvuur, een singer songwriter op het terras en meer. In de rustige midweken is er geen programmering, maar dat biedt daarom juist ruimte voor wandelingen in het bos of een goed boek die je nog wilde lezen.

Direct naast de camping ligt een natuurlijk zwemplas met een zandstradje. Ook naast de camping, vind je het bos van Staatsbosbeheer. Het is een omgeving wat de perfecte balans van rust en natuur geeft. Of je alleen op de camping blijft of je aan de wandel gaat of op de fiets Drenthe gaat ontdekken.

De omgeving van Drenthe, zoals eerder al genoemd, biedt heel veel mogelijkheden.

Camping de Lakens

In de huidige maatschappij gaat tegenwoordig alles zo snel mogelijk, maar de ruimte nemen om tot rust te komen en de stress van je te laten afdruipen is daarom zo belangrijk. Camping de Lakens biedt yoga weekenden, waarbij je dagelijkse yogasessies en Nirvana fitness les krijgt. Hier ga je ook onthaasten tijdens een stiltewandeling door de duinen, kan je heerlijk uitwaaien op het strand en vervolgens opwarmen in de sauna’s. .

De camping ligt vlak bij de Bloemendaalse strand, tussen de Kennemerduinen. De duinen zijn een deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het gebied strekt over maar liefst 3800 hectare duinterrein. Een ware oase van rust tussen de bruisende Randstad en het brede Noordzeestrand. Het gebied staat bekend om de hoge duimzoom in het oosten van het duinterrein, met als hoogste punt de Brederodeberg (45meter) nabij Santpoort.

Eenmaal op de top is er zeer weids uitzicht. Over het Nationaal Park, over de zee, over Haarlem en bij goed zicht over Amsterdam. Alle routes van het park ontdekken? Kijk dan hier.

Benieuwd naar andere unieke kampeergebieden? Lees hier verder.
Nog op zoek naar een eigen camper, caravan, vouwwagen of vouwtent? Bekijk ons gehele aanbod.