Via Kristof Vrankcen - Z33

Hoog en droog kamperen: dat kan in een boomtent. Dat is nog eens uniek overnachten. En op verschillende plekken in Nederland hebben ze al een boomtent voor je opgehangen. Hoe makkelijk! Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rij. 

Er zijn verschillende varianten van de boomtent. Zo heb je de boomtent die aan de zijkant van een boom hangt. Deze tent heeft de vorm van een druppel. Van binnen heeft de tent een bed, een bankje en opbergruimte. Ook beschikt deze tent over meerdere ramen waarmee je vanaf kleine hoogte kunt genieten van mooi uitzicht. Om in en uit de tent te komen kun je de ladder gebruiken.

De Tentsile boomtent, via Nick Lake Photography

Ben je nieuwsgierig naar deze boomtenten? Ze zijn te vinden in België. Langs de dreef naar het kasteel van Hex in Bommershoven hangen vier boomtenten waarin je kunt overnachten. Je huurt er een voor €70,- en daar kun je met twee volwassenen en twee kinderen, van onder de 12, overnachten. Voor €15,- extra per persoon heb je er zelfs een ontbijt bij! Meer informatie vind je hier.

Boomtent Veluwe

Naast de druppelvormige boomtent is er ook een die iets weg heeft van een hangmat. In deze tent heb je een vrij gevoel en lig je stabiel, waardoor je heerlijk slaapt. De tent is eenvoudig vast te maken aan drie sterke bomen. Ook is de tent makkelijker op te zetten dan een standaard tent en biedt deze ook meer bescherming. De tent hangt namelijk op een hoogte van 120 cm boven de grond wat je beschermt tegen ongewenst bezoek. Ook beschikt de boomtent over een regenscherm. Als je die verwijdert, heb je een open zicht naar de sterrenhemel. Romantiek ten top!

Bij camping De Haverkamp, vlakbij de Veluwe, kun je in deze boomtent overnachten. De boomtent op de camping biedt plaats voor twee personen en kost €30,- per nacht. Meer weten of gelijk boeken? Klik hier. Liever zo’n boomtent zelf aanschaffen? Via de website van Tentsile kun je je eigen boomtent aanschaffen. Tentsile biedt boomtenten aan voor 1 tot 6 personen.

Op zoek naar iets groters?

Op zoek naar iets groters om in te overnachten? Op CampersCaravans.nl start je zoektocht naar je eigen camper of caravan. Bekijk hier het huidige aanbod. Meer unieke kampeerplekken lezen? Klik dan hier.

Productaanbod milieustickers en vignetten