Staat de eerste vakantie naar een zonnige bestemming op de planning? Of is het echte zomerweer in eigen land echt een feit? In beide gevallen is het een goed idee om je eigen  camper een keer goed onder handen te nemen. Want misschien kan er het nodige kleine onderhoud een keer uit worden gevoerd. Of je merkt meer en meer dat het grote onderhoud bij jou in de planning staat. Waar je zoal aan kunt denken tijdens het zomerproof maken van de camper, lees je in dit blog.

Zorg voor een grondige schoonmaak en onderhoud je camper van top tot teen

Een van de eerste dingen waar je meteen mee aan de slag kunt gaan, is het uitvoeren van een grondige schoonmaak voor de camper. Misschien merk je dat de bumpers onder de modder zitten, de velgen moeten een keer goed gereinigd worden en de spiegels poets je goed op. En heb je ook al naar het interieur van de camper gekeken? Poets alle kastjes met een natte doek, ga goed door het toilet en was het beddengoed uit. Je bent in dat geval helemaal klaar voor het volgende avontuur dat komt.

Heb je ook al eens gekeken onder de motorkap?

Maar het onderhoud onder de motorkap is minstens zo belangrijk. Dit is immers een van de belangrijkste punten van aandacht van de camper. Zo mag de motorolie kopen voor je camper natuurlijk niet ontbreken. De prestaties van de motor kunnen hiermee aanzienlijk worden vergroot. Verdiep je dus altijd goed in het aanbod aan producten voor je motor en breng goed in kaart welk product het meest geschikt is. Je doet er immers maar al te graag alles aan om de motor van de camper ook op lange termijn even goed te laten functioneren.

Laat de camper altijd grondig onderhouden door een gespecialiseerde garage

Kun je eigenlijk niet wachten om er lekker op uit te trekken met je camper en fietsendrager? Staan de kids te popelen om weer lekker in hun tweede bedje te kunnen slapen? Of zie je de leukste avonturen in de camper met je trouwe viervoeter al helemaal voor je? Voordat je weer de weg op gaat, is het een goed idee om met de camper een bezoek te brengen aan de garage. Hier kan het grondige onderhoud snel en met de grootste zorg voor je uit worden gevoerd.