Wil je ook elk jaar weer een fijne vakantie? Bij Smitveld hebben ze maar een doel: de beste vakantie voor hun klanten. Dat doen ze niet door de vakantie van A tot Z te regelen. Maar gewoon door simpelweg de beste vouwwagens te maken. De vouwwagens van Smitveld worden ontworpen en gemaakt door echte kampeerders. Alle ervaringen die zij opdoen en terugkrijgen, verwerken ze in de tenttrailers en dat al sinds 1995!

Maar hoe kan het dat zij hun klanten van de beste vakantie kunnen voorzien? Om hier achter te komen moeten we een paar jaar terug de tijd in, want Smitsveld is een echt familiebedrijf. Achter dit familiebedrijf zit namelijk een heuse geschiedenis.

Theo en José hebben twee prachtige zonen. Het hele gezin houdt van kampeervakanties. Dit is natuurlijk logisch wanneer iets van jongs af aan met de paplepel wordt ingegoten. Toen Theo en José op een dag gingen kamperen met hun nieuw gekochte, luxe kampeertent bleek echter dat het alles behalve een luxe tent was. De tent was te groot en te zwaar en moest mee worden gesjouwd. Dat moet toch anders kunnen, dacht de familie Smitveld.

Familie Smitveld bezig in de tuin met het eerste prototype
Familie Smitveld bezig in de tuin met het eerste prototype

Ze besluiten een ontwerp te maken waarbij de tent vastgezet kan worden op een wagen. Zo is het sjouwen voorbij en blijft er meer ruimte over voor de vakantiespullen. In 1993 worden de eerste concepten door middel van koperbuizen en een naaimachine ontwikkeld.

Al snel groeit het jonge bedrijf ook uit tot een indrukwekkende kampeerwinkel met steeds toenemende producten. Het succes groeit uit tot een 4.000m kampeer en outdoor beleving in Heemskerk. Een echte kampeer walhalla voor elk soort kampeerder.

De vouwwagen van Smitveld

Door vakmanschap te combineren met innovatie heeft Smitveld 4 prachtige vouwwagens ontwikkeld. Het snelle en makkelijke opzetsysteem maakt dat elke vouwwagen in 10 tot 20 minuten opgezet kan worden. En met het unieke kuipgrondzeil en een echt lekker bed zijn de vouwwagens ook nog eens super comfortabel. De kleinste vouwwagen is de Patist, welke ruimte biedt aan 2 personen. Ben je op zoek naar een compacte, makkelijke, snelle en luxe vouwwagen? Dan moet je de Patist  zeker bekijken.

Eén maatje groter is de Ruebist (2-5 personen). Deze sportieve tenttrailer heeft een vast bed met daarnaast ruimte voor twee slaapcabines. Zo kan een gezin van 4 tot 5 personen prettig kamperen in de Ruebist vouwwagen. Met de boogluifel erbij heeft iedereen voldoende ruimte.

De Violist is het zusje van de Patist en Ruebist maar is wel duidelijk de grootste van deze drie tenttrailers (2-5 personen). Met een grotere voortent en opvallend ontwerp is de Violist echt een hele fijne basis voor een geweldige kampeervakantie. De Violist is een luxe vouwwagen waar mee je heel veel plezier zult hebben!

Het grootste model is de Lodgist (4 tot 6 personen). Dit is een tenttrailer met dubbele uitklapper maar dan net weer even slimmer dan andere vouwwagens. Het hele gezin heeft voldoende ruimte in deze luxe vouwwagen.

De vouwwagens hebben hetzelfde opzet-systeem maar verschillen onderling qua design en ruimte. Snel opzetten en super comfort zijn de grote pluspunten. Echt uniek is het vaste kuipgrondzeil. Alleen Smitveld vouwwagens hebben overal een vast kuipgrondzeil. Dit is de basis voor echt comfortabel kamperen. Met een Smitveld tenttrailer heb je nooit meer last van water, tocht of beestjes.

Terug naar de basis

Inmiddels hebben zij het pand in Heemskerk verkocht en gaan ze weer terug naar hun roots: vouwwagens. In 2020 zullen ze vanaf de nieuwe locatie blijven doen waar ze goed in zijn en waar wij nog altijd ontzettend veel werkplezier aan beleven: het ontwerpen en verkopen van prachtige vouwwagens met een breed assortiment aan accessoires. Met maar één doel: veel gezinnen laten genieten van een prachtige vakantie met een Smitveld Vouwwagen.

Smitveld is een echt familiebedrijf met een prachtige ondernemende historie. Het zijn echte kampeerders met maar één doel: veel gezinnen laten genieten van een prachtige vakantie met een Smitveld Vouwwagen.

Wil je de vouwwagens zelf ervaren? Bezoek de nieuwe showroom! Of huur één van de vouwwagens en ontdek het echte kamperen. Ben je opzoek naar een vouwwagen? Kijk dan ook even op CampersCaravans.nl