Camperverhuur Salland

Ontsproten aan een rijke historie is de VW Transporter in de camperwereld een evergreen. Ooit op een notitieblokje getekend door Ben Pon, met de VW Kever in zijn achterhoofd, heeft deze oerbus nog steeds niets aan romantiek en een hang naar avontuur ingeboet. Voor liefhebbers en nieuwsgierigen heeft Camperverhuur Salland een aantal VW T6 campers in de verhuur die door Aart Camperinbouw zijn ontwikkeld.

Gebleven is de unieke sfeer die een Transporter camper kenmerkt, maar met naadloos timmerwerk, uitgekiende elektronica en een moderne auto als basis, was het vroeger goed maar nu toch echt beter.

Oorsprong Transporter

Eind jaren vijftig kwam Westfalia als eerste op het idee om in de eerste generatie VW Transporter een vakantiewaardig interieur te plaatsen. Volkswagen startte in 1957 met de productie bij Westfaliafabriek in Rheda-Wiedenbrück. In Europa maar vooral in Amerika ontstond er al snel veel vraag naar deze compacte camper met keuken, opklapbank en openslaande deurtjes. Er is echter is er echter nogal wat veranderd in de loop der jaren.

de VW Transporter is een evergreen in de camperwereld
De VW Transporter is een evergreen in de camperwereld.

VW Transporter T6

In 2015 werd de zesde generatie van de Volkswagen Transporter gelanceerd, de T6. 65 jaar na de introductie van de eerste Volkswagen Transporter. Deze laatste versie heeft een strakkere carrosserie en een vernieuwd cabine-interieur. De introductie van dit model vond plaats bij de Nederlandse Volkswagen-importeur in Leusden, als eerbetoon aan Ben Pon. Ondanks de sterke gelijkenis met de voorgaande T5 is 70% van alle onderdelen nieuw. Het dashboard bijvoorbeeld is geheel herzien en afgewerkt met zachtere materialen. Het door Aart Camperinbouw ontwikkelde interieur maakt de T6 geschikt voor een vakantie waarin je 4 slaapplaatsen tot je beschikking hebt of met 5 personen voor dagelijks gebruik als vervanging van een tweede of eerste auto.

Camperverhuur Salland
Camperverhuur Salland heeft een aantal VW T6 campers in de verhuur.

De S(m)allander

Camperverhuur Salland is een onderdeel van TCR, in de regio Oost-Nederland de grootste aanbieder van touringcar-, taxi- en contractvervoer. De basis voor de campers die deze verhuurder aanbiedt komt dan ook voort uit de activiteiten van TCR. Jong gebruikte T6 transporters met weinig kilometers en in een onberispelijke staat. Nadat een dergelijke bus bij Aart Camperinbouw in de werkplaats is geweest, ontstaat de S(m)allander. Niet zomaar een naam. Dat smalle slaat op een compacter keukenblok en kastenwand waardoor er een breder bed ontstaat.

Bijkomend voordeel hiervan is dat de bank tijdens het rijden plaats biedt aan drie personen in plaats van twee in de standaard VW California fabriekscamper. In de slaapstand maakt de Reimo bank gebruik van de vlakke achterzijde waardoor je niet op het profiel van een zitbank ligt. Een tweede dubbel bed in het hefdak maakt de slaapgelegenheid voor vier personen compleet. Tijdens de reis zijn er met de bredere achterbank in totaal vijf goedgekeurde zitplaatsen.

De S(m)allander wordt aangeboden in drie verschillende uitvoeringen. Standaard geheel compleet, een XL versie op een langere wielbasis en de Adventure die met extra’s als een zonnepaneel langer vrij kan kamperen. Ook het interieur van deze luxe versie is met hoogglans wit plaatmateriaal van een hogere klasse.

Interieur van een S(m)allander.
Interieur van een S(m)allander.

Aart Camperinbouw

Geestelijk vader van de S(m)allander is Aart Camperinbouw uit Heino. Een specialist in VW Transporter campers die daar 30 jaar geleden uit persoonlijke interesse mee begonnen is. De onderneming is een initiatief van Aart Veluwenkamp. Inmiddels is zoon Arne de gelederen komen versterken. Een winnende combinatie aangezien Aart een garagist in hart en nieren is die zich ontfermt over de techniek. Zoon Arne is meubelmaker die zijn ziel en zaligheid legt in een perfect camperinterieur. Met een team van 9 man wordt er volgens een strak plan perfect werk afgeleverd in een werkplaats waar de netheid als eerste opvalt.

Het resultaat van die inspanning is een eigen typegoedkeuring van de S(m)allander. Je koopt dus geen zelfbouwcamper maar een merkproduct. Een belangrijk verschil wanneer je een aangeschafte camper ooit weer eens wil verkopen. De RDW keuring om de auto op een camperkenteken te krijgen is er ook een stuk eenvoudiger door. Aart Camperinbouw levert het interieur en verzorgt de inbouw. De bus mag of kan je zelf aanschaffen. Hierdoor valt de prijs voor een volledig ingerichte camper een stuk lager uit aangezien je voor een auto kunt kiezen waar de kop van af is. Naast de afschrijving levert een lager bedrag aan BPM ook een voordeel op. Een compleet interieur heeft een vanaf prijs van € 22.011.- De kosten van de bus komen daar dan nog bij.

Huur ook eens een Transporter voor een roadtrip.
Huur ook eens een Transporter voor een roadtrip.

S(m)allander campers

Camperverhuur Salland heeft een tiental S(m)allander campers beschikbaar om te ontdekken hoe leuk een roadtrip in een Transporter is. De huurprijzen zijn schappelijk. Tussen de € 560,- en € 805.- per week, afhankelijk van het seizoen. Het is ook mogelijk een S(m)allander per dag te boeken. Allerhande extra’s zoals een bustent of buitenmeubilair zijn bij te huren.

Voor meer informatie:
www.camperverhuur-salland.nl
www.aartcamperinbouw.nl

Caravan of camper huren

Wil je een caravan of camper huren? Op CampersCaravans.nl heb je ruime keuze uit verhuuraanbod. Er is voldoende keuze voor jouw volgende kampeervakantie! Meer lezen over verhuur? Dat kan hier. Of lees ander kampeernieuws.