Op zoek naar de ideale plek voor jouw kampeervakantie 

Kijk je ook al uit naar de komende zomermaanden? Hang de caravan achter je auto of haal de camper van stal, om de mooiste plekken in Nederland en daarbuiten te ontdekken. Wacht niet te lang met een geschikte camping zoeken voor de kampeervakantie. Steeds vaker komen kampeerders die op de bonnefooi op reis gaan van een koude kermis thuis, wanneer zij zich aan het eind van de middag op een volgende camping melden. Voorheen was het heel gebruikelijk om niets te boeken en van moment tot moment naar een geschikte overnachtingsplek te zoeken. Dat is de afgelopen jaren veranderd. Zeker huishoudens die enige luxe en comfort verlangen, zoals een vlakke kampeerplek, een plek speciaal voor campers en bijvoorbeeld een zwembad, doen er goed aan de camping al vroeg in het jaar te bespreken. 

Kamperen op campings in Nederland is weer hip
De uitbraak van de pandemie heeft de liefde voor een kampeervakantie binnen veel gezinnen aangewakkerd. In de zomer waarin een reis over de grens niet mogelijk was, kozen veel huishoudens voor een verblijf op een van de vele campings in Nederland. Het bleek voor hen bepaald geen straf te zijn. De campings bieden veelal talloze faciliteiten voor jong en oud, zijn schoon en fraai aangelegd. Daarbij is er in de regio van deze campings vaak voldoende te zien op het gebied van natuur en cultuur. Je komt op plekken die je eerder nooit bezocht hebt en laat je de charme van de verschillende Nederlandse regio’s zien. 

Nederlandse campings ook in trek bij de buitenlandse toerist 
Niet alleen onder Nederlandse gezinnen won het kamperen in eigen land aan populariteit. Ook vanuit Duitsland en België trekken steeds meer gezinnen in de zomermaanden richting onze campings. Dit wordt bevestigd door cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Waar in 2013 circa 1,8 miljoen keer overnacht werd op Nederlandse campings, gebeurde dat afgelopen zomer maar liefst 2,6 miljoen keer. Het gaat hierbij uitsluitend om buitenlandse toeristen. Zeker de Noordzeekust is geliefd bij onder meer Duitsers. 

Online op zoek naar een geschikte camping 
Het zoeken naar een leuke camping voor een kampeervakantie met de caravan of camper doe je tegenwoordig eenvoudig online. Er zijn verschillende websites die een overzicht bieden van de meest comfortabele campings in de diverse Europese regio’s. Je ziet direct welke faciliteiten er geboden worden en wat de vakantie je zal kosten. Het maakt het vergelijken van opties makkelijker.