Er zijn niet veel camperbedrijven waar je een plattegrond nodig hebt om te ontdekken waar je moet zijn. Oortgiese Campers in het Gelderse Baak is een dergelijke onderneming waar dit een handig hulpmiddel is. Op 7000m2, groter dan een voetbalveld, wordt er namelijk in diverse hallen alles aangeboden en uitgevoerd wat met de selectie, aanschaf, stalling, onderhoud en verkoop van een camper te maken heeft. Een totaalpakket waar je geen verschillende bedrijven voor in hoeft te schakelen.  En dat maakt de aanschaf en het bezitten van een camper wel zo overzichtelijk.

Oortgiese Campers was tot 2013 de onderneming van Linda en Han Oortgiese. Succesvol in de verkoop van campers met een trouwe schare vaste klanten tot gevolg. De huidige initiatiefnemers, Janno Maljers en Joost Meenink, hebben dit succes voortvarend verder uitgebouwd. Eerst, als uitbreiding van het dienstenpakket, met een vijftal campers in de verhuur. Maar dat werden er al snel veel meer. Ook de locatie werd te klein waarna Janno en Joost de huidige vestiging, een voormalige graanmaalderij, konden betrekken. Groot genoeg om alle groeiplannen tot volle wasdom te laten komen. En dat is goed gelukt. Ruim 10 jaar later is iedere m2 benut voor de verhuur, verkoop van zowel nieuw als gebruikt, service en onderhoud aan de auto en het woongedeelte naast schadeherstel, accessoire-inbouw en stalling. Joost: “Er komt veel kijken bij het hebben van een camper. Ons bedrijf is zo toegerust, dat onze klanten zonder zorgen op vakantie kunnen.” Janno: “Op één adres wordt hier alles geregeld. De klanten zien een bekend gezicht en weten hoe professioneel we werken. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Persoonlijk contact en goede service is voor ons heel wezenlijk. En omdat we zelf camperen, weten we wat onze klanten belangrijk vinden.”

Verhuur

Oortgiese Campers is een verhuurder van formaat. De huidige vloot bestaat uit 58 exemplaren. Alle verschijningsvormen van een camper zijn daarin vertegenwoordigt. Buscampers, versies met een alkoof, half- en integralen in verschillende prijsklassen. Huren is natuurlijk een uitkomst wanneer er voor bezit geen tijd of budget is. Maar met dit gevarieerde aanbod is het daarnaast ook mogelijk om te ontdekken of de camper die je op het oog hebt, in de praktijk goed bij je past.  De campers gaan nieuw de verhuur in en worden doorgaans na twee jaar te koop aangeboden voor een aantrekkelijke prijs. Het aanbod in gebruikte campers wordt bij Oortgiese verder aangevuld met de inkoop van campers en verkoopbemiddeling waarbij je eigenaar van de camper blijft tot Oortgiese hem voor je verkocht heeft.

 

Nieuwe campers

Blikvanger in het aanbod nieuwe campers is de Thor A.C.E. Oortgiese is importeur van dit exclusieve Amerikaanse vlaggenschip. Een ruimtewonder in touringcarformaat met een slide-out die er een villa op wielen van maakt. Standaard biedt de Thor A.C.E. comfort, ruimte en luxe die ook de grootste Europese tegenhangers niet kunnen evenaren. En dat tegen een concurrerende prijs. De A.C.E. is naast nieuw te koop ook beschikbaar voor de verhuur. Echt iets om een uniek avontuur mee aan te gaan. Een C1 rijbewijs is er uiteraard wel voor nodig.

THOR Motorhomes is de grootste camper bouwer in Amerika. En aangezien de Edwin Hymer Group een volle dochter is, geldt dat ook voor Europa. De Hymer Group heeft zo’n 15 merknamen onder haar hoede waarvan Oortgiese Campers dealer is in een drietal labels die elkaar mooi aanvullen.

Etrusco

Het merk Etrusco, sinds twee jaar verkrijgbaar in Nederland, staat voor campers met een mediterraan, modern design en een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn hoogwaardige materialen toegepast en een stijlvol design kun je natuurlijk gerust aan een Italiaan overlaten. De Erwin Hymer Group staat daarbij garant voor een degelijke Duitse bouwkwaliteit. Etrusco campers worden geproduceerd in San Casciano nabij Florence in Italië. De range is breed en compleet. Van buscampers op Ford, Fiat of Renault basis tot een comfortabele integraalcamper met een eigen wellness ruimte.

Sunlight

Het campermerk Sunlight heeft een “Made in Germany” kwaliteitstempel en geldt als een budgetbewuste instapserie. Voor een onverslaanbare prijs worden buscampers, half- en integralen geproduceerd in de ultramoderne Capron fabriek in Neustadt Saksen. Van een 450 meter lange productieband rijden hier jaarlijks vele duizenden campers naar buiten. Deze geperfectioneerde seriebouw, de fabriek produceert ook voor andere merken, is hoofdverantwoordelijk voor die aantrekkelijke prijsstelling.

Dethleffs

Een merknaam met een rijke historie is Dethleffs. Arist Dethleffs bouwde in 1931 de eerste ‘woonauto’ voor zijn gezin en geldt daarmee als de uitvinder van de caravan. De campers van Dethleffs staan met zoveel ervaring dan ook bekend om hun goede afwerking en luxe voorzieningen. Binnen de Hymer Group is Dethleffs een A-Label. Het streven is daarnaast om voor iedere vakantie het passende voertuig te bieden, en dat maakt een complete range in bus, half- en integraalcampers.

Service en onderhoud

Het onderhoud aan een camper kan een lastig vraagstuk zijn. Ga je naar een autogarage die niet veel van het woongedeelte begrijpt of andersom? Oortgiese Campers beschikt over verschillende werkplaatsen voor de verschillende disciplines die een camper rijk is. Het woongedeelte krijgt alle aandacht in een smetteloze ruimte die ingericht is om een lekkende kraan te vervangen of de koelkast te repareren zonder sporen achter te laten. Een oliebeurt, bandenwissel of een nieuwe distributieset wordt in een andere werkplaats uitgevoerd waar o.a. een 50 tons hefbrug staat.  Helzelfde geld voor schadeherstel, de poetsafdeling of de inbouw van extra accessoires, alles heeft een eigen afdeling met specialisten die weten wat ze doen.

Natuurlijk kunnen Janno en Joost de bedrijfsvoering niet meer alleen af. Met de groei van de onderneming is het aantal personeelsleden gestaag uitgebreid. Stuk voor stuk enthousiaste medewerkers, behept met het campervirus, die er alles aan doen om te zorgen dat klanten tevreden vertrekken en weer terugkomen. Het technische team van Oortgiese Campers bestaat uit 11 vakmensen die naast goed werk ook voor een goede sfeer zorgen.  Een laboratorium-achtige garage of toonzaal vind je hier niet, in plaats daarvan is alles lekker laagdrempelig en toegankelijk. Janno en Joost: “We zijn een no-nonsense bedrijf. Ondanks de forse groei blijven onze kernwaarden een goed en betrouwbaar product leveren, goede en accurate service bieden met veel tijd en persoonlijke aandacht voor de klant. Dát is onze kracht waaraan we met hart en ziel blijven werken.”

Voor meer informatie:

Oortgiese Campers

Zutphen-Emmerikseweg 103

7223 DB Baak (Gelderland)

085 – 773 10 22

info@oortgiese-campers.nl

www.oortgiese-campers.nl