Ocean Cross daktenten

In het kielzog van de trend om kamperen avontuurlijk te maken is de daktent het eerste kampeermiddel wat daar van weet te profiteren. Een nieuw fenomeen is een pakket op het dak van je auto wat uitgeklapt een volwaardige tent blijkt te zijn, natuurlijk niet. Maar wat eerst voornamelijk werd toegepast op een stoere 4×4 om in de woestijn schorpioenvrij te kunnen overnachten, is nu ook beschikbaar voor kleine personenauto’s op een willekeurige camping in binnen of buitenland. Ocean Cross daktenten is hier in hoge mate verantwoordelijk voor. Met 38 jaar ervaring in het bouwen en doorontwikkelen van daktenten heeft deze marktleider ook een lichtgewicht variant beschikbaar waar bezitters van bijvoorbeeld een Toyota Yaris comfortabel en in stijl het avontuur mee op kunnen zoeken.

Ocean Cross is een Duitse onderneming met als eerste en belangrijkste product een brede range daktenten. Van een prijsvriendelijke softcover daktent tot een supersnel op te zetten hardcover variant met gasveren. Daarbij is dat prijsvriendelijke en opzetgemak betrekkelijk. Ook de goedkopere softcover tenten kunnen door iedereen in een mum van tijd worden opgezet. Daarbij zijn de wat duurdere hardcovers, in vergelijking met een gewone tent van een gelijkwaardige kwaliteit, nog steeds goedkoper. Meer tent, gebruiksgemak en comfort dus voor je vakantiegeld. Naast daktenten en bustenten in alle ter zake doende maten en modellen biedt Ocean Cross ook alle bijbehorende accessoires en onderdelen aan. Een ondertent voor een regenvrije instap of een “overal en altijd” 220V stroomvoorziening? Op Oceancross.nl is alles zowel inzichtelijk als bestelbaar gemaakt.

Softcover Daktenten

Een klassieker in het aanbod van Ocean Cross is een daktent die met een stevige hoes wordt beschermt tegen regen of andere weersinvloeden tijdens het rijden. Uitgeklapt ligt er een opgemaakt bed van 140x240cm op een 6cm dikke matras. Ingeklapt kan dit gewoon blijven liggen. Alle Ocean Cross softcovers hebben een geïsoleerde kunststof bodem waarmee de tent het hele jaar door gebruikt kan worden. Een uitzondering hierop is de lichtgewicht Camarque. Deze is met 25kg als een veertje en geschikt voor een klassieker of ander voertuig waarvan de toegestane daklast beperkt is. Bij moderne auto’s is dat altijd 100kg terwijl ze vroeger 50kg vaak al genoeg vonden. Een Sahara of Gobi softcover daktent van Ocean Cross weegt 45 tot 75kg, afhankelijk van de grootte. De Sahara 2 persoons daktent leg je gebruiksklaar voor € 980.- in je winkelmand.

Hardcover Daktenten

Wanneer iedere seconde telt is een hardcover daktent het snelst op te zetten. Clipjes losmaken en de gasveren doen de rest. Een groter voordeel is echter een strakker pakket op het dak. Minder windgeruis en een lagere brandstofrekening. Ook is de tent duurzamer opgeborgen in twee polyester schalen. Omdat Ocean Cross in een goede constructie, afdichting en isolatie voorziet heeft inregenen of condensvorming geen kans. In grote lijnen zijn er twee smaken. De Ocean Cross Outback die geheel omhoog uitklapt of model Tamani die aan één zijde opengaat. Het slaapoppervlak op de Outback 145 meet 145x210cm. Een 130cm brede variant is beschikbaar voor kleinere auto’s. Het gewicht van een hardcover is wel wat hoger met zo’n 75 kg, maar blijft bij Ocean Cross altijd ruim onder de toegestane maximale daklast van 100kg. Een Tamani 130 2 persoons hardcover daktent krijg je voor € 1.850,- thuisbezorgd. Monteren is eenvoudig op een roofrack of dakdragers. Mocht je daar tegenop zien dan kun je de set ook in Arnhem laten monteren bij Ocean Cross Nederland.

Ocean Cross Bustenten

Een MPV of kleine bedrijfswagen als een Caddy of Berlingo kun je met een bustent van Ocean Cross in een handomdraai voorzien van een zij- of achtertent. Laatstgenoemde rust op de klep en vormt een waterdichte slaaptent. Daar kun je dan ook nog een voortent aanritsen. De zijtent in deze toepassing heeft een paraplue systeem om met een enkele beweging op te zetten of in te vouwen. Het maakt van de auto die je verder het hele jaar gebruikt een volwaardig kampeermiddel. Zowel op je vakantiebestemming als onderweg.

Ocean Cross  maakt met nog veel meer artikelen het vakantieplezier compleet. Niet alleen gericht op liefhebbers die de woestenij willen opzoeken maar ook voor een gezin op een dichterbij bestemming. Het gevarieerde aanbod heeft als overeenkomst een kwaliteit van onbesproken gedrag. Degelijkheid zoals onze Oosterburen dat wel vaker maken.

Voor meer informatie: www.oceancross.nl

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor jouw volgende kampeervakantie? Bekijk dan het aanbod op CampersCaravans. Of lees hier nog meer interessant kampeernieuws.