Laika Kreos H 5109: Italiaanse integraal

Laika viert de introductie van een nieuwe integraalcamper: de Laika Kreos H 5109. De Kreos-serie geldt als het topmodel van Laika. De nieuweling staat op de Fiat Ducato met een AL-KO AMC-chassis. De camper is 7,89 meter lang, 2,30 meter breed en 3,03 meter hoog met een wielbasis van 4,70 meter. Standaard uitgerust met een 180 pk 2,2 MultiJet 3-motor.

Voor het ontwerp werden Giorgetto en Fabrizio Giugiaro ingeschakeld. Inderdaad, van het prestigieuze autodesignbedrijf. En dit is bijvoorbeeld bij het front te zien. Een honinggraat grille en strakke led-verlichting met geïntegreerde richtingaanwijzers. Aan de voorzijde valt verder het grote panoramaraam op waarbij de A-stijlen zo smal mogelijk gehouden zijn voor een kleinere dode hoek.

Het interieur ademt de sfeer uit van de andere Kreos campers. Er is plaats voor een riante zitgroep met een hoekbank en een grote zijbank. Boven de cabine hangt een hefbed met een ligoppervlak van 1,95 x 1,45. Achterin zijn twee enkele bedden te vinden.

Meer informatie: https://www.laika.it

Crosscamp Flex 541: Multifunctionele buscamper

De campingbussen van Crosscamp krijgen gezelschap van een groter broertje. De Crosscamp Flex 541,

op de Opel Movano, die standaard een Euro 6d Final-motor met 140 pk heeft. Opwaardering tot een 165 pk-motor is mogelijk. De nieuweling heeft verder een stahoogte van 1,90 meter met een exterieur wat avontuur uitademt.

Met 5,41 meter is de Crosscamp Flex 541 makkelijk hanteerbaar. Deze compacte buscamper met de toevoeging ‘Flex’ is daarnaast op veertien verschillende manieren in te delen. Daarmee is de camper even geschikt voor een weekendje weg, een rit met een flink gezelschap of het vervoeren van grote spullen. Op de vloer ligt een railsysteem voor de bank maar twee stoelen passen er ook op. Het keukenblok is lekker lang en heeft nog werkruimte over. Er is ook nog iets van een sanitaire oplossing. Achterin zijn bevestigingshaken aangebracht om een douchecabine aan op te hangen, tevens geschikt voor een toilet. Hoe vaak dit gebruikt gaat worden valt te bezien.

Voor meer slaapruimte is een slaaphefdak een goede optie. Dit geeft ook extra stahoogte en biedt een slaapoppervlak van 2,09 x 1,43 meter. Het tentdoek van het dak is grotendeels te openen en dankzij de klamboe komen er geen insecten binnen. De Crosscamp Flex 541 is verkrijgbaar vanaf ca. € 63.499

Meer informatie: www.crosscamp.com

Carado Edition24-halfintegralen: Ford Transit als basis

Goed voorbeeld doet volgen. Voor het nieuwe modeljaar krijgen de Carado-halfintegralen T338, T447 en T449 de Ford als basisvoertuig.

 

De Ford Transit is voor de nieuwe modellen voorzien van een 130 pk-motor en 16 inch aluminium wielen. Tot de standaarduitrusting behoren verder onder meer een verduisteringssysteem, een 156 liter-koelkast, een geïsoleerde vuilwatertank, een luifel, een tv-pakket en een tweede garagedeur Er is verder keuze uit een flinke rij opties. Bijvoorbeeld een zwaardere 155 pk-motor, een automatische versnellingsbak, een hefbed, een fietsenrek en vloerverwarming.

De nieuwe Carado’s hebben een indeling met enkele bedden of een eilandbed en zijn verkrijgbaar vanaf € 87.990