Slapen in een groentenkas, in een boomhut, gypsy-wagen, onder een simpel zeiltje (bushcamping) en sinds kort: rioolbuiskamperen. Daarvoor kun je terecht op stadscamping Buytenplaets Suydersee, bij Lelystad.

”Weer eens wat anders’, zegt Piet Roskam, eigenaar van de camping Buytenplaets Suydersee. Samen met zijn vrouw Marije is hij voortdurend op zoek naar bijzondere manieren van overnachten. Hun laatste aanwinst: twee enorme rioleringsbuizen met een doorsnede van 2 meter, die hij eigenhandig heeft omgetoverd tot slaapplaats voor twee volwassenen.

Buytenplaets Suydersee

Steigerhout

Roskam voorzag de rioolbuizen van een interieur met steigerhout: een opklapbaarplateau waarmee je de zithoek omtovert tot slaapplaats. De rioolbuizen zijn voorzien van stroom voor verlichting en verwarming. Ook is er een USB-oplaadpunt aanwezig. De kopse kanten van de buis zijn voorzien van tentdoek, voor privacy en tegen inregenen.

Barbecueën in stijl

’s Morgens kun je een ontbijt bestellen, met uitzicht op de fruitbomen van de camping. ‘En ’s avonds kun je helemaal in stijl aan de slag met de barbecue’, wijst Roskam op de kleinere rioolbuis die tot grillplaat is omgebouwd. Op Buytenplaets Suydersee kun je ook terecht voor andere bijzondere overnachtingsvormen, zoals de boomhutten, een groentenkas en een paar originele zigeunerwagens die Piet Roskam op zijn camping heeft geplaatst.

Buytenplaets Suydersee

Kort en intensief

‘De trend bij vakanties is kort en intensief’, vertelt Piet Roskam. ‘Daarom zoeken wij naar bijzondere manieren van overnachten. Slapen in een rioolbuis blijft langer hangen dan kamperen in Frankrijk – wij willen een echte belevenis creëren voor onze gasten. En daarnaast hebben we een leuke camping, op een rustige plek vlakbij het centrum van Lelystad. Ons volgende project wordt een oude camper die we helemaal gaan opknappen. Maar je kunt hier natuurlijk ook met je eigen caravan, tent of vouwwagen terecht.’

Meer informatie

Rioolbuiskamperen, vanaf € 69 per nacht (zelf slaapmatje, slaapzak en eetgerei meenemen).
Ontbijt € 9,50 per persoon.

Buytenplaets Suydersee
Badweg 1
8223 PA Lelystad
www.buytenplaets-suydersee.nl