Geplaatst op: 06-05-2018 Geschreven door: Laurens Koster Leestijd: 4 minuten
Kampeerparadijsjes: Klein en Gezellig

Kampeerparadijsjes: Klein en Gezellig

Psst… niet doorvertellen. Je hebt van die campinkjes met nét dat beetje extra. Wij hebben acht van die geheime kampeerparadijsjes op een rij gezet. Klein & Gezellig, om nooit meer naar huis te gaan!
kampeerparadijsjes

NEDERLAND

1. Frankrijkgevoel
Aan het eind van een boerenlandweggetje – ergens tussen de Veluwe en de IJssel – ligt minicamping Uylkens Hof. Tussen weilanden, omringd door elzen en eiken, met zes luxe safaritenten en twee rietgekapte huisjes. Ervaar het Frankrijkgevoel in eigen land!
Minicamping Uylkens Hof, Emst
Gelderland – Nederland
minicamping-uylkenshof.nl
kampeerparadijsjes

ITALIE

2. Italiaanse Kampeerparadijsjes
Tenuta Tredici Ulivi in de Italiaanse streek Le Marche is een pareltje waar je nooit meer weg wilt. De ingrediënten? De serene rust van het platteland, schitterende middeleeuwse dorpjes in de omgeving plus: zee én strand op tien kilometer (met in het hoogseizoen een pendelbusje). Perfetto!
Tenuta Tredici Ulivi, Senigallia
Le Marche – Italië
trediciulivi.nl
kampeerparadijsjes

FRANKRIJK

3. Tussen de wijnranken
Du pain, du vin et… Domaine Saint Paul le Marseillais. Hier kampeer je tussen de wijnranken en op steenworp afstand van vissersdorpje Mèze. En geen gesjouw met kampeerspul – op de domaine zijn zes compleet ingerichte tenten. En op de dag na aankomst krijg je een uitgebreid Frans ontbijtje… Van het huis!
Domaine Saint Paul le Marseillais, Mèze
Languedoc-Roussillon – Frankrijk
st-paul-le-marseillais.com
kampeerparadijsjes

DUTSLAND

4. Supertolle Kampeerparadijsjes
Ingeklemd tussen twee beschermde natuurgebieden en pal aan een heerlijke zwemmeer met eigen strand: camping am Blanksee is een supertolle camping in de veelzijdige regio Mecklenburg-Vorpommern. Tip: doe een dagje Berlijn!
Camping Am Blanksee, Klein Pankow
Mecklenburg-Vorpommern – Duitsland
campingamblanksee.de
kampeerparadijsjes

SPANJE

5. Zingende vogels
Wakker worden van het geluid van zingende vogels en de geur van bloemen. Je ligt in een luxe tent van wit canvas met Marokkaanse details, in… Andalusië. Na een uitgebreid ontbijt maak je je op voor een wandeling in de bergen en bij terugkomst duik je met een goed boek de hangmat in. Lang leve vakantie!
Casa de Casa de Laila, Alhaurín el Grande
Andalusië – Spanje
casadelaila.es
kampeerparadijsjes

NEDERLAND

6. Appeltaart in het Groene Hart
Hartelijk welkom op Amstelkade! De camping, het theehuis en de kinderboerderij worden gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Hier in het Groene Hart geniet je van rust en ruimte in je eigen kampeermiddel of in een knusse pipowagen. Must-eat: de zelfgebakken appeltaart!
Natuurkampeerterrein Amstelkade, Wilnis
Utrecht – Nederland
www.amstelkade.nl
kampeerparadijsjes

ZWEDEN

7. Zweedse safari
Vanaf een vlot naar bevers, vossen en elanden turen! Storängens camping ligt in de groene, beboste omgeving van Värmland en organiseert regelmatig safari’s. Ook leuk: een schatjacht met de GPS, op paddenstoelenexcursie, kanoën, paardrijden of vissen.
Storängens Camping, Ransäter
Värmlands Iän – Zweden
storangenscamping.com
kampeerparadijsjes

FRANKRIJK

8. Aanschuiven bij de Table d’Hôte
In het Groene Hart van Frankrijk ligt Moulin des Jarasses. Huur hier een gîte, tipi of safaritent of kom met je eigen kampeeruitrusting. Twee (verwarmde) zwembaden en het riviertje ‘ La Noissette’ om af te koelen en ’s avonds aanschuiven bij de Table d’ Hôte met heerlijke (streek-)gerechten voor een schappelijke prijs.
Moulin des Jarasses, Le Compas
Limousin – Frankrijk
moulindesjarasses.com

Lees verder
Terug naar Kampeergebieden