Kampeer prijzen in Europa

Waar kun je goedkoop kamperen, en in welke landen is een campingovernachting juist nogal duur. Het Duitse ADAC onderzocht voor 2023 de belangrijkste Europese vakantiebestemmingen. 

 

Ook kamperen is dit jaar duurder geworden. Al benadrukt de ADAC dat het nog steeds een betaalbare vorm van vakantie vieren is. In vergelijking met 2022 zijn de prijzen voor kamperen dit jaar met 7% gestegen. Een gezin met een kind van 10 jaar betaalde vorig jaar gemiddeld € 52,- euro voor een overnachting op een camping in het hoogseizoen. In 2023 is die gemiddelde prijs gestegen naar € 55,70,-. De ADAC vergeleek tweeduizend campings in Zwitserland, Kroatië, Italië, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Nederland en Zweden met drie sterren of hoger.

Wil je dit jaar niet teveel betalen, kies dan voor een kampeervakantie in Duitsland of Zweden. De vergelijkingsprijs is in Zweden € 39,- euro en In Duitsland is dat € 42,60 per nacht. Deze landen waren vorig jaar ook al het goedkoopst. In Italië betaal je flink meer. Voor een campingovernachting betaal je hier namelijk € 65,80. Kroatië is nóg duurder, hier kan je rekenen op een gemiddelde overnachtingsprijs van € 69,30. Zwitserland was vorig jaar de koploper, nu staat het land op de derde plaats. Groot-Brittannië is de enige waar de prijzen voor kamperen met bijna 10 procent zijn gedaald. zelfs. Daar ligt de gemiddelde overnachtingsprijs op gemiddeld € 47,10.

In het rijtje van goedkoopste kampeerlanden staat Nederland op plek 5, na Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Hier is de gemiddelde overnachtingsprijs € 52,60.

Meer informatie: www.pincamp.de