Geplaatst op: 18-06-2019 Geschreven door: Redactie Leestijd: 5 minuten
Hymer B-klasse Master Line: Nieuw topmodel op Mercedes Sprinter

Hymer B-klasse Master Line: Nieuw topmodel op Mercedes Sprinter

Met veel trompetgeschal introduceerde Hymer onlangs het nieuwste topmodel, de Hymer B-klasse Master Line, de tweede serie campers op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. Maar dan nóg groter, nóg luxer en afgeladen met innovatieve veiligheidssystemen.

De Master Line is meteen het topmodel onder de Hymer integraalcampers, met een neuslengte voorbij de topper tot nu toe, de exclusieve Hymer B-klasse SL op het bekende Fiat Ducato chassis. De Master Line pronkt met de bekende ster op de motorkap en is leverbaar met twee indelingen: de 780 met enkele bedden en de 790 met het centraal geplaatste queensbed.

Hymer B-klasse

C-rijbewijs nodig

Onder de motorkap pronkt de nagelnieuwe 2.2 liter Euro 6d motor van de Mercedes Sprinter, met 105 kW/143 pk. Optioneel kun je ook kiezen voor de 177 pk-versie en dat bevelen we van harte aan voor deze 7,89 meter lange hotelkamer op wielen. Leeg weegt deze mastodont namelijk al 3.480 kilo en het maximale totaalgewicht is 4.430 kilo, op te waarderen tot 4.500 kilo. Dat levert je dan een laadvermogen op van maar liefst 1.020 kilo. Met zulke cijfers is meteen duidelijk dat je een C-rijbewijs nodig hebt.

Super Light Chassis

En als we dan toch aan ’t aankruisen zijn op de optielijst: kies dan meteen voor de 9-traps automaat, in plaats van de handmatige 6 versnellingen. Net als de Modern Comfort beschikt ook de Master Line over het prijswinnende Super Light Chassis, waarmee tientallen kilo’s worden bespaard door sommige chassisdelen in kunststof uit te voeren. In het chassis zijn watertanks vorstvrij verborgen in een dubbele bodem, net als de technische installaties.

Nog een bijzonderheid ontdekken we bij de snuit van de camper: die heeft een soort knik aan beide zijkanten, boven de voorwielen. Waardoor de Master Line er sportief en dynamisch uitziet. Nog een opvallend detail: de voorruit, die aan de zijkanten naadloos lijkt over te gaan in de zijruiten. Chapeau! Jammer dat de radiator niet beschermd is tegen steenslag.

Hymer B-klasse

Zitgedeelte

De brede toegangsdeur is voorzien van ‘keyless entry’; de sleutel kan dus in je broekzak blijven. Als we binnen zijn, trekt de deur zichzelf met een subtiele zoemtoon in het slot. Het interieur oogt ingetogen chique, met keuze uit twee houtkleuren: licht eiken gecombineerd met mat-witte kastkleppen, of een donkere notenhoutkleur met hoogglans witte kastdeurtjes. In het dashboard fonkelt het enorme multimedia-/navigatiesysteem dat rechtstreeks uit de Mercedes E-klasse personenauto afkomstig is. Met ‘Hey Mercedes’ komt de computer tot leven en stembediening gebruik je bijvoorbeeld voor navigatie- en telefooncommando’s.

Ideaal is de elektronische handrem; die zit niet in de weg als je de bestuurdersstoel wilt omdraaien. Met de omgedraaide pilotenstoelen ontstaat een sfeervolle zithoek (met zes usb-stopcontacten!) en boven in het cabineplafond is het hefbed verstopt.

Koken en slapen

De keuken is voorzien van een gaskookplaat gecombineerd met inductie – handig als je aan de stroom staat. Tegenover de keuken zien we een grote koelkast met vriesvak, waarvan de deuren aan beide kanten scharnieren – een Dometic-patent van vorig jaar. Uiteraard beschikt de Master Line over een aparte douche en aparte toiletruimte, waarvan je de deur volledig open kunt zetten zodat een grote gecombineerde badkamer ontstaat over de volle breedte. Achterin vinden we de slaapkamer. Bij de B-Master Line 780 zijn dat twee enkele bedden die je ook kunt ombouwen tot tweepersoonsbed. Bij de 790 versie heb je op diezelfde plaats een riant queensbed, waarbij je aan beide zijden kunt instappen.

Hymer B-klasse

Installaties

De Master Line is van alle gemakken voorzien. Alde vloeistofverwarming en vloerverwarming, zijwindassistent, brake assist, adaptive cruise control, regensensor en een groot 32” tv-scherm dat elektrisch in de rugleuning van de L-bank wegzakt – je kunt het niet bedenken of het zit erin.

Conclusie campertest Hymer B-klasse

Met de B-klasse Master Line heeft Hymer weer een topmodel op Mercedes. De camper is luxe uitgevoerd met veel aandacht voor design. Er valt niet veel aan te merken op de Master Line – misschien een klein dingetje: de sokkels onder de bestuurdersstoelen. Daar had best een afdekkapje mogen zitten, want nu kijk je tegen het kale, witte staal aan. Maar dat is spijkers zoeken op laag water.

Plus & Min

+ styling en innovatie
+ laadvermogen
+ riante badkamer

Hymer B-klasse

Technische gegevens

CHASSIS/MOTOR
Chassis Mercedes Sprinter met SLC chassis
Motor 314 CDI 2.2 143 pk (standard)
Maximum vermogen kW/pk 105kW/143pk bij 3.800 rpm
Maximum koppel 330Nm bij 1.200 rpm

AFMETINGEN
Lengte: 789 cm
Breedte: 235 cm
Hoogte: 296 cm
Stahoogte: 198 cm

Hymer B-klasse

GEWICHTEN
Maximummassa: 4.430kg (optioneel 4.500 kg)
Rijklaar gewicht: 3.480 kg
Laadvermogen: 950 kg

ZITTEN* & SLAPEN
Aantal zit-/slaapplaatsen: 4/4
Bedden achter: 2x 205×89 cm (780) of 1x 200×156 cm (790)
Hefbed 194×145 cm
(*zitplaatsen met veiligheidsgordels)

Prijs vanaf circa € 120.000
Meer informatie vind je op www.hymer.nl

Hymer campers

Op zoek naar een Hymer camper? We hebben een groot aanbod beschikbaar

Lees verder
Terug naar Campertesten