Haffkamp Campers

Afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare tijd die je hebt om met een camper op pad te gaan, kan huren een stuk voordeliger voor je zijn dan kopen. Haffkamp Campers uit het Limburgse Sittard heeft hier voortvarend op ingespeeld met als resultaat een bloeiende verhuurtak naast exclusief dealerschap in Knaus, Weinsberg en Forster campers.

Sinds de start in 2010 is Haffkamp Campers in relatief korte tijd een aanbieder van formaat geworden. Door in den beginne verschillende merken campers te verhuren, is daarnaast veel kennis opgedaan over alles wat wel en niet goed werkt.

Inmiddels rijdt er een vloot van zo’n 60 Haffkamp Holidays verhuurcampers rond die nooit ouder dan 2 jaar zijn. Voorzien van een complete inventaris, alle opties en in onberispelijke staat, een garantie op onbekommerd vakantieplezier. Haffkamp blijkt daarbij een goed geoliede machine te zijn waar, vanaf het online vastleggen van model en periode tot aan het weer inleveren, klantvriendelijkheid en efficiëntie de boventoon voeren.

Haffkamp Campers is in relatief korte tijd een aanbieder van formaat geworden.
Haffkamp Campers is in relatief korte tijd een aanbieder van formaat geworden.

Voordelen van Haffkamp

De prijsstelling is overzichtelijk en heeft geen verrassingen achteraf in petto. Ook weet Haffkamp het met verschillende aanbiedingen, pakketten en andere extra’s nog leuker te maken. Meer vrije kilometers, een e-bike erbij, zelfrichtende satellietschotel om ver weg nog steeds Nederlandstalige zenders te bekijken of een set stoelen met een tafel voor onder de standaard luifel zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt daarnaast ook gratis en voor niets huren. Wanneer je na de huurperiode besluit tot aanschaf van de camper krijg je de huurprijs als korting op je aankoop. Huurkoop is een andere mogelijkheid. Gedurende 2 jaar betaal je voor het gebruik waarna je kunt kiezen voor aanschaf tegen een interessante prijs of weer iets nieuws.

Knaus campers

Naast verhuur is Haffkamp tevens aanbieder van nieuwe campers. Ruwweg de andere helft van de activiteiten. Knaus is daarvoor uit de bus gekomen als een A-merk met de juiste prijs/kwaliteit verhouding. Tevens een merk met een rijke historie. Gestart met de bouw van caravans heeft Knaus bijna 30 jaar ervaring met de bouw van campers. De Sky Traveller is de eerste Knaus camper ooit gemaakt en wordt nog steeds geproduceerd. Uiteraard uitgerust met hedendaagse techniek maar gemixt met heel veel traditie. Halfintegraal, alkoof of integraalcampers vormen de uitgebreide range van Knaus.

Knaus is een A-merk met de juiste prijs/kwaliteit verhouding.
Knaus is een A-merk met de juiste prijs/kwaliteit verhouding.

Je onderweg thuisvoelen. Het interieur van een Knaus camper ademt deze filosofie. Afhankelijk van je eisen en voorkeuren is er een keuze uit een veelheid aan indelingen voor bed, bad en keuken. Met eigenlijk maar één probleem: keuzestress om de versie te selecteren die het beste bij je past.

Weinsberg campers

Campermerken doen aan marketing en daar is Weinsberg een goed voorbeeld van. Om budget merken de wind uit de zeilen te nemen heeft Knaus een tweede label, genaamd Weinsberg, op de markt gebracht voor een betere concurrentiepositie.

In vergelijk met een Knaus heeft Weinsberg een lagere prijs. Het scheelt zomaar zo’n € 10.000, -. Voor een deel is het verklaarbaar met een dunner afwerklijstje, eenvoudiger indeling en wat minder opties. Maar van een uitgeklede instapper kun je niet spreken. Het blijft een camper in Knaus kwaliteit. Wanneer je voor de meeste luxe en comfort gaat zul je bij een Knaus uitkomen. Wanneer de prijs er toe doet is Weinsberg weer een goede optie. Een verschil in techniek of bouwkwaliteit is er niet.

Wanneer de prijs er toe doet is Weinsberg weer een goede optie.
Wanneer de prijs er toe doet is Weinsberg weer een goede optie.

Forster campers

Een relatief jong merk waar echter veel camperexpertise achter schuilgaat. Forster campers worden gebouwd in Italië en het merk heeft sinds kort in de Haffkamp campers vestiging in Berkel en Rodenrijs een importeur gevonden. Veel campermerken hebben een tweede merk als instapper: bij Hymer is dat bijvoorbeeld Carado, of Adria verwelkomt nieuwkomers in de camperbranche met Sun Living. Ook het Duitse kwaliteitsmerk Eura Mobil heeft een tweede merk campers onder de naam Forster. Deze campers zijn vanaf seizoen 2021 te verkrijgen in een integraal, half-integraal, buscamper, of alkoofmodel. Daarbij is de nieuwe Livin ‘Up serie verkrijgbaar in alkoofmodellen, half-integralen en buscampers.

Forster is een relatief jong merk waar echter veel camperexpertise achter schuilgaat.
Forster is een relatief jong merk waar echter veel camperexpertise achter schuilgaat.

Jong gebruikt

Alle huurcampers gaan na twee jaar de verkoop in waarmee Haffkamp altijd een aanbod heeft in niet van nieuw te onderscheiden campers waar de historie volledig van bekend is. Nog meer voordeel biedt een scherpe prijs en de wetenschap dat het onderhoud exact op schema ligt. Daarnaast verkoopt Haffkamp ook nieuwe campers en daar hoort natuurlijk inruil bij. Dit maakt het aanbod divers met voor ieders budget een betaalbare camper. Overigens is het ook mogelijk een caravan, boot of auto in te ruilen.

Haffkamp Campers is in acht jaar tijd een toonaangevende speler geworden in de branche. Van stilstand in de groei is geen sprake. Er leven volop plannen om de marktpositie verder uit te bouwen. Op dit moment beschikt Haffkamp over twee locaties. In Sittard voornamelijk gericht op de verkoop van nieuwe campers. De vestiging in Berkel en Rodenrijs zal als uitgiftepunt voor de verhuurcampers gaan fungeren. Daarnaast is het de bedoeling in noord, oost en west Nederland nog een aantal steunpunten voor de verhuur te creëren zodat je als klant kunt kiezen welke locatie het beste bij je reisdoel past.

Haffkamp Campers is in acht jaar tijd een toonaangevende speler geworden in de branche.
Haffkamp Campers is in acht jaar tijd een toonaangevende speler geworden in de branche.

Meer informatie vind je op www.haffkamp.eu

Caravan of camper huren

Het huidige aanbod van Haffkamp Campers bekijk je hier. Op zoek naar een camper of caravan die je kunt huren? Op CampersCaravans.nl heb je ruime keuze uit verhuuraanbod. Zo hebben we particuliere verhuurders, delen we aanbod van deelplatforms als Goboony en Camptoo. En bieden we verhuuraanbod van verschillende dealers. Kortom, er is voldoende keuze voor jouw volgende kampeervakantie! Meer lezen over verhuur? Dat kan hier. Of lees ander kampeernieuws.