Goboony

Goboony is een huur- en verhuurplatform waar campereigenaren en vakantiegangers elkaar vinden. Of je nu een full size integraalcamper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt, Goboony heeft een bestand van bijna 2000 campers in alle soorten en maten die je kunt huren voor een korte of langere vakantie.

Trouwens, ook voor eigenaren is Goboony een interessante partner. Het schept de mogelijkheid om te cashen met je camper zonder een onverantwoord risico te nemen met een onbekende in jouw trotse bezit.

Camperreis Nieuw-Zeeland

Voor wie zich afvraagt waar de naam Goboony vandaan komt, ‘In the boonies’ is een Nieuw-Zeelandse uitdrukking voor ‘trek eropuit, ga je eigen weg en laat je vooral door niemand leiden’. En dat is nu precies het gevoel wat je ervaart zodra je met een camper op pad gaat. Twee enthousiaste reis- en camperfanaten, Mark de Vos en Foppe Mijnlieff, de founders van Goboony, leerden elkaar kennen tijdens een camperreis in Nieuw-Zeeland waarna niet alleen de naam maar het hele concept van Goboony ontstaan is.

Goboony heeft een bestand van bijna 2000 campers in alle soorten en maten
Goboony heeft een bestand van bijna 2000 campers in alle soorten en maten.

Die Nieuw-Zeelandse reis vond in 2011 plaats. Mark en zijn reisgenoten waren direct verkocht. Bij thuiskomst werd er dan ook een eigen camper aangeschaft. Maar zoals bij de meeste camperbezitters stond ook dit kampeermiddel erg vaak stil. Omdat een camper best veel geld opslokt, besloot Mark om deze via Marktplaats te verhuren. De aanvragen kwamen vlot binnen en al snel was de camper volgeboekt van april tot oktober.

Wat echter miste was een tussenpartij die de betalingen wilde regelen en ook in het contract en dergelijke kon voorzien. Toen het duidelijk werd dat die er niet was, kreeg het idee van Goboony zijn huidige vorm. In 2015 was binnen twee maanden de website een feit en volgde een steile groeicurve naar de omvang die Goboony nu heeft.

Hoe Goboony werkt

Wanneer je op zoek bent naar een camper in de verhuur kun je eigenlijk niet om Goboony heen. Waar een op zichzelf staand verhuurbedrijf al snel is volgeboekt, biedt het uitgebreide bestand van dit platform veel meer mogelijkheden. Daarbij is het aanbod echt divers. Je kunt helemaal retro gaan in een old timer Mercedes die ooit dienst heeft gedaan als ambulance in het leger. Een ander zal zich meer thuis voelen in een full size Knaus waar alles op en aan zit. Of een wat groter gezin, die zullen het liefst op pad gaan met een alkoof camper waar lekker veel slaapplaatsen in te vinden zijn.

Wanneer je op zoek bent naar een camper in de verhuur kun je eigenlijk niet om Goboony heen.
Wanneer je op zoek bent naar een camper in de verhuur kun je eigenlijk niet om Goboony heen.

De juiste vinden kan eigenlijk niet missen. Met een uitgebreide lijst filters op Goboony.nl verfijn je een zoekopdracht met meer criteria dan je kunt verzinnen. Vervolgens krijg je campers te zien die helemaal aan je eisen voldoen en dat zijn er dan nog steeds heel veel. Met de eigenaar van je uiteindelijke keuze ga je in gesprek en voor je het weet is je boeking een feit. Zonder zorgen want Goboony gaat over de betalingen. De huurpenningen komen op een derdenrekening te staan tot de camper is meegegeven. De borg ook maar die wordt aan het einde van een huurperiode zonder incidenten, weer teruggestort.

Verhuur en verdien

Wanneer je in de weken van stilstand, geld wil verdienen met je eigen camper, is verhuur natuurlijk aantrekkelijk. Een advertentie aanmaken ook want dat is gratis. Goboony biedt daarbij een rekentool waarmee de geschatte huuropbrengst inzichtelijk wordt gemaakt. Een frisse halfintegraal van een mooi merk, een paar jaar oud met wat opties kan zomaar € 8.000.- opleveren wanneer je deze 12 weken per jaar verhuurd.

Het aanbod van Goboony is divers.
Het aanbod van Goboony is divers.

Goboony biedt daarin als neutrale tussenpersoon extra veiligheid voor wat betreft persoonsgegevens en betalingen. Er is daarnaast een speciale verzekering die per dag af te sluiten is wanneer de eigen verzekering geen dekking biedt bij verhuur. En Goboony helpt bij het hanteren van de borg en de afwikkeling van eventuele schade of andere problemen. Er worden workshops georganiseerd om goede voorlichting te geven. En voor wie daar behoefte aan heeft is persoonlijke begeleiding zelfs mogelijk.

Goboony is daarmee meer dan een mooie website met een interessant aanbod. Naast het verhuren van campers doe je ook inspiratie op. Want als je eenmaal een camper hebt gehuurd, wat ga je er dan mee doen? Goboony heeft een goed gelezen blog, en ontwikkeld ook camperroutes om van ieders reis een succes te maken.

Meer informatie: www.goboony.nl

Huur een camper of caravan

Interesse in het huren van een camper of caravan? Bekijk het huidige huuraanbod op CampersCaravans.nl. We hebben nog meer artikelen over verhuur die je kunt lezen. Je kunt ook eerst nog een paar caravantesten of campertesten bekijken, voordat je een deelcaravan of deelcamper uitkiest. Of heb je meer interesse in ander kampeernieuws?