Gerben van de Bunte Caravans: Kwaliteit boven Kwantiteit

Zo’n 25 jaar geleden, aan de Arnhemseweg in Beekbergen, is het caravanbedrijf van Gerben van de Bunte Caravans ontstaan. Dicht bij huis aangezien hij daar opgroeide en waar de bedrijfswagenhandel van zijn vader al 55 jaar is gevestigd. Een onderneming die Gerben kennis, ervaring en een dosis liefde voor de materie met de paplepel heeft ingegoten. Zo leerde hij al van jongs af aan hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en hoe belangrijk het is om correct zaken te doen. Een graadmeter voor succes, met name op de langere termijn.

Na 20 jaar in- en verkoop van caravans op de plek in Beekbergen deed zich de kans voor om in 2018 door te groeien naar een eigen woon/werk locatie aan de Molenmakershoek 63 in Apeldoorn, op industrieterrein de Matenhoek. Vandaag is Gerben 6 jaar verder op deze plaats met een immer doorgroeiende bekendheid. Terecht want G.A. van de Bunte Caravans is een bedrijf waar je niet op je tellen hoeft te passen. Rommel of een set verborgen gebreken op wielen wordt er niet verkocht. Dat merk je al bij het betreden van het terrein waar een opvallende netheid heerst. Het buitenterrein laat bijvoorbeeld geen enkel grassprietje tussen de bestrating zien en in een goed verlichte bedrijfshal c.q. showroom kun je van de vloer eten. Bij wijze van spreken dan want deze ruimte is in gebruik om de topmodellen in caravans en ook campers volledig tot hun recht te laten komen. Fonkelend gewassen, keurig gestyled en lekker fris van binnen.

 

Goede kwaliteit

De receptie is van hetzelfde laken een pak. Leuk aangekleed met een vitrine vol oldtimers op schaal kun je hier in alle rust een goed verkoopgesprek houden, uiteraard onder het genot van een prima kop koffie. Gerben is met 25 jaar ervaring in de caravanhandel goed ingevoerd om in binnen- en buitenland de beste exemplaren in te kopen. Onder de huidige marktomstandigheden is het wel een uitdaging geworden om de juiste prijs/kwaliteit verhouding aan te houden. De concurrentie is zachtjes uitgedrukt nogal stevig en het aanbod niet overvloedig. Gerben is echter een prima visser die telkens weer de goede exemplaren uit de vijver weet te halen. 

Ook campers bij Gerben van de Bunte Caravans

Sinds een paar jaar vormen campers ook een onderdeel in het aanbod. Niet teveel want dan raak je de grip op een goede kwaliteit kwijt. Zo moet de onderhoudshistorie bekend zijn, weinig kilometers, geen verhuurverleden en duidelijk door een zorgzame eigenaar vertroeteld. Toch blijven caravans de hoofdmoot. Technisch wat minder complex door het ontbreken van een basisvoertuig.

Eenmanszaak

Wanneer je naar de verkoopaantallen kijkt, het bedrijfspand in ogenschouw neemt of de grootte van het buitenterrein in je opneemt is het moeilijk voorstelbaar dat Gerben dat als eenmanszaak invulling geeft. Toch is dat zo, iets wat veel respect afdwingt. Met een no-nonsense mentaliteit en bijbehorende werklust is hij continue op zoek naar de beste exemplaren in het actuele aanbod op de markt. Dit om een mooie voorraad op peil te houden om als smetteloze occasion aan zijn klanten te kunnen presenteren.

Specialisme van Gerben van de Bunte Caravans

Het specialisme van Gerben zit hem in de wat lichtere en compactere caravans. Steeds meer mensen schaffen namelijk een wat kleinere auto aan of gaan elektrisch rijden. Een dikke tandemasser raak je aan deze doelgroep uiteraard niet kwijt. Toch sluit het een het ander niet uit. Voor alle verschijningsvormen van een camper of caravan is tenslotte een liefhebber. Gerben is daarmee doorlopend op zoek naar alle merken campers en caravans van diverse bouwjaren. Deze worden voornamelijk rechtstreeks van particulieren ingekocht. Belangrijkst hierin is een goede nette staat en keurig onderhouden. Daar onderscheidt zijn bedrijf zich in, muffe kampeermiddelen met talloze beschadigingen worden niet ingekocht. 

Oldtimers

In de showroom staan naast caravans en campers voor de verkoop ook een paar museumstukken. Oldtimer caravans die mooie herinneringen aan vroeger, toen alles beter was, oproepen. Menige bezoeker voelt zich erdoor aangetrokken en wil er alles van weten. Het zijn een tweetal BIOD caravans. Een oer-Nederlands product waarvan de naam staat voor “beter is ons devies”. Toepasselijk want met een bouwjaar uit de beginjaren ’70 staan de uit polyester opgetrokken exemplaren zo goed als nieuw te zijn. Echt iets aparts, prachtige rondingen en onverbloemd vakmanschap. Een merk van vroeger waar een caravanspecialist als Gerben nog altijd enthousiast over is en blijft. 

Interesse in een vrijblijvende bezichtiging van een camper of caravan uit het aanbod van deze specialist? Maak dan een afspraak want Gerben is niet altijd aanwezig. Dat kan per telefoon of WhatsApp, ook kort van tevoren.

Meer informatie en het actuele aanbod: www.gerbenvandebunte.nl