Yurt

In de afgelopen maanden hebben veel Nederlanders ons landje herontdekt. En dat is hartstikke mooi, want er valt heel erg veel te beleven. Van verschillende natuurgebieden, kilometers aan stranden, mooie stadjes tot aan prachtige hei of duinen. En volgende week is het Herfstvakantie, dus ga je nog een laatste keer dit seizoen de camping op? Ga naar één van deze campings voor een unieke ervaring midden in de natuur.

1. Slapen in een Yurt – Drenthe

Van oorsprong komt de Yurt uit Mongolië, maar tegenwoordig staat deze ook in Dwingeloo. En het is niet zomaar een Yurt. Je kunt hier heerlijk een paar dagen in alle luxe en ruimte verblijven. Vanuit je verblijf ben je direct in het Nationaal Park Dwingelderveld die je zowel fietsend als wandelend uitstekend kunt ontdekken. Volledig tot rust komen in Drenthe of de cultuur snuiven, het kan allemaal! Bekijk hier alles wat er in de provincie valt te beleven.

2. Overnachten in een ‘Trek-in’ – Friesland

Hier ben je het hele jaar door welkom om op een verantwoorde en comfortabele manier te kamperen. De hut is licht, ruim en gemaakt van hergebruikte materialen, volgens het cradle to cradle principe. Dus behalve een fantastische beleving, is het ook nog eens goed voor je ecologische voetafdruk! Door de grote ramen heb je geweldig uitzicht op de weilanden en de natuur. Wij hebben uitgebreid geschreven over wat er valt te beleven in de Friese natuur, lees hier verder.

3. Glamperen in een tuinkas – Noord-Brabant

Het gevoel van midden in de natuur slapen, maar dan in een volledig uitgeruste accommodatie. In de woonkamer zitten met volledige uitzicht op adembenemende omgeving van het Nationaal Park De Biesbosch, binnen koken of je buiten bent en naar de sterrenhemel kijken tijdens het douchen. De Kas InN biedt dit allemaal. Omgeven door akkers en natuur, kom je hier volledig tot rust. Het gebied biedt heel veel! Kijk hier wat er valt te beleven.

4. Hangend in de boom – Gelderland

Heel bijzonder overnachten is iets wat je hier zeker kan, namelijk in een boomtent! Je hangt hoog en droog en deinst lekker met de wind mee. Het is een unieke ervaring om zwevend boven de grond wakker te worden in deze centraal gelegen camping vlakbij Apeldoorn. En er valt zo veel te zien op de Veluwe, wat het verblijf allemaal nóg fijner maakt. Van zandverstuivingen tot Vincent van Gogh en van het officiële Woudloper-certificaat tot de beste pannenkoek van Nederland. Lees wat hier valt te beleven.

5. Verblijven op een onbewoond eiland – Flevoland

Echt op avontuur op het Veluwemeer. Met een veerboot word je afgezet bij de camping CampSpirit waar je prachtig kunt overnachten in één van de tipi’s. Het onbewoonde eiland is vol natuur, vogeltjes en zwemgelegenheid. Iets actiefs doen? Huur een kano en ontdek het eiland vanuit het water.

Benieuwd naar andere unieke kampeerplekken? Bekijk ze hier allemaal!
Nog zelf op zoek naar een camper of caravan? Hier is ons gehele aanbod.