Dethleffs Nomad 490

Een bekend model van Dethleffs: de Nomad. Voor 2020 is de caravan in een nieuw jasje gestoken. Vooral aan het interieur is aanzienlijk veel veranderd. En met succes: de Dethleffs Nomad 490 is door de ANWB gekozen tot caravan van het jaar 2020.

De oorspronkelijke vorm van de Nomad bleef behouden voor dit nieuwe model, maar de achterbumper met integraalverlichting heeft een nieuw design. En ook de chromen sierstrips aan de zijkanten en de rangeergrepen in chroomlook tonen de veranderingen. Als je vervolgens in de caravan stapt, zie je pas echt de metamorfose: niets is hetzelfde gebleven. De ontwerpers hebben vooral veel aandacht gegeven aan het interieur en de keuken. Vooral het sfeervolle lichtconcept is prachtig om te zien. Verder heeft de caravan een prima uitgeruste gourmet-keuken met verlichte achterwand en een omvangrijke standaarduitrusting.

Dethleffs Nomrad 490
in de caravan zie je pas echt de metamorfose: niets is hetzelfde gebleven.

Caravan van het jaar

Dethleffs Nomad 490 is door de ANWB gekozen tot caravan van het jaar 2020. Het oordeel van de jury:

“Dethleffs brengt de succesvolle Nomad-serie op een hoger plan met moderne en sfeervolle indelingen. Het ontwerp toont lef: traditioneel donker houtdecor is vervangen door een modern en licht interieur. Vooral de Nomad 490 BLF met Frans bed wordt door de jury zeer gewaardeerd. Top koks zullen jaloers zijn op de ruime keuken die bijzonder goed is geoutilleerd met een grote koelkast en veel werk- en bergruimte. Keuken en zitgroep baden in licht dat via voorraam, dakvenster en dakluik binnenvalt.”

“Let vooral ook op het plafondpaneel dat één geheel vormt met dakvenster en dakluik en dat is voorzien van indirecte sfeerverlichting. Een lage kast naast de deur zorgt voor nog meer ruimtelijk effect. Het exterieur voldoet met een design achterbumper met ledverlichting, een standaard serviceluik en een hagelbeschermend dak aan hedendaagse eisen.” (Bron: ANWB)

De Dethleffs Nomad 490 is gekozen tot caravan van het jaar 2020.

Bekijken?

De nieuwe Nomad kun je bewonderen tijdens Caravana 2020 bij stand 3130. Nog meer kampeernieuws vind je hier. En wil je liever even online kijken naar nieuwe en tweedehands campers en caravans? Bekijk hier dan ons ruime kampeeraanbod.