Buurtcamping organiseert Thuisblijfvakantie

Al zeven jaar organiseert Stichting De Buurtcamping tijdelijke campings in Nederland. Het doel van deze campings is het versterken van buurten, alleen is dat dit jaar een beetje anders. Bijna alle 50 geplande Buurtcampings moesten helaas door corona worden afgelast. Maar dit jaar is er een nieuw initiatief: de Thuisblijfvakantie.

Bijna de helft van Nederland gaat door corona niet op vakantie. Voor hen organiseert Stichting De Buurtcamping de Thuisblijfvakantie. Zodat iedereen toch op vakantie kan en meteen buurt en buren beter leert kennen.

Een camping in je buurt

Sinds de allereerste editie in 2013 is De Buurtcamping hard op weg om heel Nederland te veroveren. Het simpele idee: tijdens een vakantie in eigen park mensen, die elkaar normaal niet zo snel ontmoeten, toch met elkaar in contact brengen. Vorig jaar waren er al 35 campings georganiseerd en dit jaar zouden er 50 door heel Nederland komen.

Door corona gaan deze bijna allemaal niet door. Het team van Stichting De Buurtcamping is daarom na gaan denken over een manier waarop ze toch een bijdrage konden leveren aan een inclusieve en sociale samenleving én hoe ze mensen een toch een vakantie kan bieden.

Thuis als vakantiebestemming
Thuis als vakantiebestemming.

Thuis als vakantiebestemming

Initiatiefnemer Roderik Schaepman: “We denken dat we de ideale vakantiebestemming hebben gevonden en dat die dichterbij is dan je denkt: Thuis! De goedkoopste en meest all inclusive vakantie die er is: er is altijd plek, je hebt geen inpakstress of files, je spreekt de taal én je nieuwe vakantievriend(in) of -liefde woont gewoon om de hoek. Daarom organiseren we deze zomer: de grote Thuisblijfvakantie.”

Deze speciale editie van De Buurtcamping is tijdens het weekend (3 t/m 5 juli) van start gegaan en duurt de hele zomervakantie. Iedereen die wil kan gratis het speciaal hiervoor gemaakte Thuisblijf Vakantieboek downloaden op de website.

Ook is er een landelijke online programmering met onder andere optredens van Charly Luske en Gerson Main via privé podium en zijn er bijvoorbeeld yoga- en tekenworkshops en een vakantiefotowedstrijd. Door het hele land organiseren de verschillende lokale Buurtcampingteams aanvullende activiteiten in de buurt en online.

Voor meer informatie: debuurtcamping.nl

Groot aanbod

Ben je op zoek naar een camper of caravan? Op onze website staan vele modellen te koop. Tweedehands en gebruikt. In alle soorten en maten. Hier bekijk je het huidige aanbod. Voor meer kampeernieuws klik je hier.