Geplaatst op: 05-11-2020 Geschreven door: Redactie Leestijd: 10 minuten
Chausson Titanium Premium 650: Compact Ruimtewonder

Chausson Titanium Premium 650: Compact Ruimtewonder

Wanneer je op zoek bent naar veel ruimte is de Chausson Titanium Premium 650 een unieke verschijning. Het 2021 model biedt een ongelooflijk ruim interieur op een lengte van slechts 6,50 m. Wij hebben deze camper voor je getest.

The next level in ruimte en comfort: met een woonkamer, keuken, badkamer, laadruimte voor fietsen of een scooter, een inloopkast en een XL hefbed wat niet onder doet voor een vast exemplaar. En dat voor een compacte halfintegraal camper. In de Titanium Premium serie valt de nieuwe 650 op door de veelheid aan standaard extra’s die je in de scherpe prijsstelling niet terugziet.

The next level in ruimte en comfort
The next level in ruimte en comfort.

Over Chausson

Chausson is een vermaard Frans A-merk met een rijke geschiedenis. 100 jaar geleden begonnen als carrosseriebouwer van personenauto’s is Chausson in de laatste 30 jaar uitgegroeid tot één van de belangrijkste producenten van campers met een sterk comfort- en kwaliteitsimago. Als geen ander weet Chausson de ruimte in een camper optimaal te benutten met een verrassende indeling. Alkoven en halfintegralen worden ontworpen en geproduceerd in Tournon sur Rhône, in het hart van de wijngaarden van de Vallée du Rhône.

Jaarlijks verlaten ongeveer 5.000 campers deze Chausson fabriek die daarmee de grootste productiefaciliteit voor campers in Europa is. Integralen en buscampers worden ook in een eigen fabriek vervaardigd waarmee Chausson een merk is waar je in de zoektocht naar de ideale camper niet omheen kunt.

Jaarlijks verlaten ongeveer 5.000 campers de Chausson fabriek
Jaarlijks verlaten ongeveer 5.000 campers de Chausson fabriek.

Ford basis

De nieuwe Chausson Titanium 650 heeft een Ford Transit als basis. Uiteraard voorzien van de laatste techniek om brandstofverbruik en uitstoot tot een minimum te beperken. De 2.0L Tdci motor levert 170PK waarmee het steilste bergweggetje met gemak genomen kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van een camper breedspoor chassis voor een optimale wegligging. Airco en cruise controle maken het rijcomfort compleet. Daar draagt het multimediasysteem ook in hoge mate aan bij. Standaard biedt het dashboard van de Ford ruimte aan een enkele DIN radio.

In de titanium Premium is er echter een tablet geplaatst voor de bediening van de radio, navigatie of andere app’s die je met Apple Carplay, Android Auto of Mirrorlink kunt spiegelen vanaf je smartphone.

In de titanium Premium is er een tablet geplaatst
In de titanium Premium is een tablet geplaatst.

Standaard automaat

Een standaard automatische versnellingsbak maakt van de Titanium serie een exclusief product. Zelfs wanneer je nog nooit met een automatische versnellingsbak hebt gereden, wil je binnen enkele minuten nooit meer anders. De 6-traps versnellingsbak kiest bij het starten, in de stad of op de snelweg altijd het juiste verzet. Deze versnellingsbak met leervermogen maakt dat de camper zich net zo gedraagt als een personenauto, met lekker veel rijcomfort op alle soorten wegen.

Lekker veel rijcomfort op alle soorten wegen
Lekker veel rijcomfort op alle soorten wegen.

Buitenzijde

De nieuwe Titanium Chausson heeft een hagelvaste polyesterbeplating waarmee een slecht weerbericht geen schade kan veroorzaken. De grijs gelakte zijwanden en donker getinte ramen maken er een chique verschijning van. Op slot gaat de camper met een centrale afstandsbediening die ook de toegang tot de opbouw afsluit.

Naast de serviceluiken zijn er twee toegangsdeuren naar de garage waar fietsen, een scooter, tafel en stoelen rammelvast in opgeborgen kunnen worden.

Boven de cabine zorgt een openslaand dakraam voor extra licht en ventilatie. Rondom is de nieuwe 640 voorzien van nogal wat goodies om je verblijf op een camping of camperplaats zo aangenaam mogelijk te maken. Zo is er een aansluiting voor een buitendouche, ideaal na een dagje op het strand. Of een gasaansluiting voor een grill of barbecue waarmee het binnen lekker fris blijft wanneer je een mooie biefstuk of smakelijke vis gaat bereiden.

Boven de cabine zorgt een openslaand dakraam voor extra licht en ventilatie
Boven de cabine zorgt een openslaand dakraam voor extra licht en ventilatie.

De indeling

Het interieur van de Chausson Titanium 650 is een aantrekkelijke combinatie van ruimte, comfort en efficiëntie. Twee langsbanken met een tafel ertussen vormen de smart lounge. Een goede benaming want met de twee pilootstoelen erbij gedraaid ontstaat een U-vormige zit zonder het net iets te krappe wat de treinzit in veel andere campers kenmerkt.

Twee langsbanken met een tafel ertussen vormen de smart lounge 2
Twee langsbanken met een tafel ertussen vormen de smart lounge.

De banken hebben een draaibaar gedeelte waarmee twee zitplaatsen met gordel ontstaan voor passagiers onderweg. Zodra er geslapen moet worden kan met een vulstuk en wat extra kussens de zithoek omgetoverd worden tot een dubbele slaapplaats. Daarnaast beschikt de Chausson over een ruim tweepersoons hefbed die je halfhoog kunt instellen wanneer je vier slaapplaatsen nodig hebt.

Ben je met twee personen dan kan het hefbed tot op de bank zakken waarmee de instap net zo makkelijk is als bij een vast bed het geval is. Een trapje is dan niet nodig. Alleen de tafel moet hiervoor zakken. Maar zowel het bed als de tafel zijn elektrisch bedienbaar waarmee het tevoorschijn halen van het bed geen enkele moeite kost.

Ben je met twee personen dan kan het hefbed tot op de bank zakken
Ben je met twee personen dan kan het hefbed tot op de bank zakken.

De keuken

De middenkeuken heeft een 2 pits gasstel. Vaak zijn dat er drie maar waarom kun je je afvragen. Drie pitten tegelijk gebruiken maakt dat je pannen wel erg klein dienen te zijn. Daarnaast komt het maar zelden voor dat je alle pitten nodig hebt. Het kooktoestel in deze Chausson biedt ruimte aan een tweetal flinke pannen terwijl er nog werkruimte op het keukenblad overblijft.

Naast de spoelbak is er nog een uitklapbaar gedeelte als afleg. Het kooktoestel en wasbak zijn afgewerkt met een glazen deksel alleen ligt deze er bij de spoelbak los op. Dat hoort niet. Bij een noodstop kan dit door de ruimte vliegen en onnodige schade aanrichten. De deksel thuislaten lost dat echter gemakkelijk op. De full size koelkast met separaat vriesgedeelte maakt het culinaire gedeelte compleet.

De middenkeuken heeft een 2 pits gasstel
De middenkeuken heeft een 2 pits gasstel.

De badkamer

Het sanitair vormt de parel in de indeling van de nieuwe Chausson. Dit is achterin de opbouw geplaatst over de volledige breedte. Hiermee ontstaat een wastafel en toilet met separate douche in afmetingen en bewegingsvrijheid waar een veel grotere camper jaloers op is. De badkamer is af te sluiten met een roldeur. Niet zo’n kunststof grijs exemplaar die niet stevig genoeg is maar vervaardigd uit aluminium profielen wat veel beter tegen een stootje kan. In hoogglans wit ziet het er in gesloten toestand ook een stuk beter uit.

Opbergruimte heb je te over in de badkamer
Opbergruimte heb je te over in de badkamer

Opbergruimte heb je te over in de badkamer. Een groot en kleiner medicijnkastje voor de kleine spullen en in de wand achter het toilet een diep kastje voor bijvoorbeeld de toiletrollen. Een zijraam zorgt voor ventilatie tijdens het douchen.

Daarmee zijn de verrassingen in de badkamer echter niet op. Een schuifdeur biedt een volwaardige toegang tot de ruime garage. Buitenom lopen om iets te pakken hoeft niet. Je kunt overal van binnenuit bij. Boven deze toegangsdeur is in een inloopkast voorzien. Dit is op borsthoogte dus letterlijk inlopen kan niet. De kast biedt met legplanken, zes flinke lades en een hang gedeelte echter wel het nut en de beleving van een heuse inloopkast.

Een ruime kast op borsthoogte
Een ruime kast op borsthoogte.

De importeur

Fobbe Campers is één van de beter geassorteerde aanbieders in Nederland. Gestart in 2003 met de verkoop van campers in met name het gunstig geprijsde aanbod, is Fobbe gegroeid naar een afzet van zo’n 200 campers per jaar. Op een terrein van ongeveer 8000m2, wat natuurlijk altijd te klein is, staat een permanente voorraad van rond de 50 exemplaren, zowel gebruikt als splinternieuw. Want in de loop der jaren is de focus van Fobbe op laag geprijsde campers verschoven naar de middenklasse en het hogere segment. Goedkope, lees oudere, campers hebben het wat moeilijk gekregen door de wildgroei aan milieuzones waar een oudere diesel niet langer welkom is.

Fobbe Campers is één van de beter geassorteerde aanbieders in Nederland
Fobbe Campers is één van de beter geassorteerde aanbieders in Nederland

Die verschuiving naar het luxere en meer recente aanbod heeft Fobbe een dealerschap in Chausson Campers opgeleverd waarmee de verkoop van nieuwe campers het belangrijkst is geworden in het complete pakket diensten wat Fobbe Campers de Nederlandse camperaar te bieden heeft.

De nieuwe Chausson Titanium Premium 650 levert Fobbe uit voorraad voor wie snel wil rijden. Ook andere 2021 Chausson modellen staan startklaar te wachten op een nieuwe eigenaar. Je kunt daarmee volop vergelijken en bepalen welk model het beste bij je past. De Nieuwe Chausson Titanium Premium 650 zou die vergelijking wel eens kunnen winnen. Hij is inclusief een lange lijst opties verkrijgbaar voor € 76.950,-

Meer informatie: www.campers.fobbe.nl

Groot aanbod

Ben je op zoek naar een Chausson camper? Bekijk hier het aanbod Chausson. Of ontdek welke campers er te koop staan bij Fobbe. Meer campertesten of het laatste kampeernieuws kun je natuurlijk ook lezen.

 

Lees verder
Terug naar Campertesten