Duurzame en lichte materialen, laag energieverbruik en luxe spelen een belangrijke rol in de hedendaagse kampeerbranche. Hoe gaan we in de toekomst kamperen? Speciaal voor de Caravana 2019 geven designers van verschillende hogescholen en universiteiten hun visie op het kampeermiddel van de toekomst.

duo x daktentOntwerp 1: Duo X Daktent door Thomas Kamp

De Duo X is een daktent die flexibiliteit biedt. De tent is moeiteloos op te zetten. Het geraamte van is namelijk opblaasbaar met een ingebouwde 12v compressor. Hiermee wordt gelijk ook het bed opgeblazen en kan met luchtcompartimenten onder het bed waterpas gezet worden. Deze eigenschappen maken de tent ideaal voor iedere roadtrip. Daarnaast kan de tent ook opgezet worden op de grond in plaats van op de auto, wat nog meer ruimte in de tent geeft. Dit alles maakt de Duo X klaar voor jouw volgende kampeer avontuur.

Ontwerp 2: Backpack Tent door Theo van Cappellen

Deze tent is ontworpen voor survivallaars die graag één willen zijn met de natuur, maar wel de zekerheid willen hebben van een veilige slaapplek. Daarnaast hoeft de gebruiker niet telkens een eigen slaapplek te bouwen. Het idee van de Backpack Tent is dat je van een rugzak een kleine tent kunt maken. Als een rups vouw je de rugtas uit tot een slaapzak. Hierin kan de gebruiker gaan liggen en zichzelf beschermen. Het uitvouwen van de tent kan door middel van het losmaken van een rits in het midden van de rugtas. Hierna kan de tent worden uitgeschoven tot een tunnel.

Ontwerp 3: Cabit door Pascal Muskee

Een modulaire caravan, die met je mee groeit. De Cabit bestaat uit verschillende modules. Zo kan je de caravan geheel naar eigen behoefte inrichten en veranderen wanneer nodig. Er zijn twee basis modules: de voorkant met dissel en de achterkant. Wat zich tussen deze twee modules bevindt kiest men zelf. Dit kan een slaapkamermodule en kleine keukenmodule zijn. Bij gezinsuitbreiding is er dan wellicht behoefte aan een kinderkamer. Deze kan op een plek naar keuze in de caravan worden geplaatst. Alle modules kunnen later ook weer verwijderd worden. Verder is er ook nog de mogelijkheid om de caravan in een camper te veranderen. Hiervoor kan de voorkantmodule vervangen worden door een campermodule met aandrijving.

urban platform

Ontwerp 4: Urban Platform door Daan van Boxtel

Steeds meer jongeren trekken naar de grote voor de activiteiten die daar te vinden zijn. De keuze voor een hotel, hostel of een B&B is dan snel gemaakt, ondanks de hoge kosten en het grijze uitzicht. Het Urban Platform is een drijvende minicamping. Iedere grote stad heeft vaak een rivier, meer of gracht, wat de ideale locatie is voor het ontstaan van kampeer gevoel. De minicamping bestaat uit modulaire platformen. Door de 6-hoekige vorm zijn ze makkelijk met elkaar te verbinden en praktisch in te richten naar de situatie. Sanitaire voorzieningen, kluisjes of een relax platform, alle basis faciliteiten die aanwezig zijn op een camping zijn mogelijk.

Ontwerp 5: Ultimate Escape door Anno Visser

Deze multifunctionele daktent past op iedere auto, en kan met één soepele trekbeweging binnen 1 minuut op- en afgebouwd worden. De daktent wekt zijn eigen elektriciteit op door middel van de zonnepanelen op het dak. Deze elektriciteit wordt opgeslagen in de batterijen die verwerkt zijn in de draagconstructie van de tent en heeft verschillende toepassingen. De uitklapbare tafel heeft de mogelijkheid om verschillende units, zoals een kookplaat, barbecue, lampen of zelfs een koffiezetapparaat aan te sluiten. De handige en grote luifel voert het regenwater af. Natte voeten op een drassige plek komt niet meer voor.

twistOntwerp 6: Twist door Anne Pasman

De vrijheid voelen van rondrijden in een camper en elke avond overnachten op een andere locatie? Op je overnachtingsplaats kun je de Twist opendraaien, zodat je binnen in je camper niet afgesloten bent van de buitenwereld. Dat is ideaal voor het kamperen in de natuur. Wanneer het op een bepaalde plek niet mogelijk is om de Twist uit te draaien, blijft de camper nog steeds comfortabel te gebruiken in ingedraaide stand. De Twist is speciaal ontworpen voor de sportievere rondreizende vakantiegangers die de natuur willen beleven en de plaatselijke cultuur willen opsnuiven. Met de mogelijkheid om buiten te koken en ’s nachts naar de sterren te kijken.

Stem op jouw favoriet

Stem hier op je favoriete ontwerp