voortenten

Een voortent voor de caravan is een tent die geheel of gedeeltelijk over de breedte van de caravan loopt en zomaar de beschikbare ruimte verdubbeld. Voortenten hebben vaak een voorwand en zijwanden die uitritsbaar zijn waarna je een luifel overhoudt.

Het gedoe met stokken bestaat meestal uit drie scharnierende delen. Een linker- en rechterhoek en middenstuk. Deze worden door losse delen met elkaar verbonden. Maar er zijn ook voortenten met een gebogen frames. Deze bouw je op met een lichtgewicht aluminium boogstok en elastiek. Nog eenvoudiger in het opzetten zijn voortenten met een opblaas frame. Mits je de pomp niet vergeten bent natuurlijk. Er zijn nogal wat verschillende producenten. We geven je een vijftal die op de Nederlandse markt vertegenwoordigd zijn.

Brand voortenten

BRAND

Brand is een Duits merk en staat alleen daarom al bekend om duurzame producten. Naast voortenten is Brand ook producent van luifels, wintertenten en deeltenten. De productie vindt in Tsjechië plaats. Het familiebedrijf richt zich hoofdzakelijk op het maken van voortenten. Het huidige totaalaanbod met meer dan 20 verschillende modellen bestaat uit lichtgewicht reistenten tot comfortabele bungalows voor de veeleisende kampeerder.

www.brand-camping.nl

Dorema voortenten

DORÉMA

Doréma is een Nederlands merk in voortenten en laat deze ook alhier ontwikkelen. De productie vindt echter plaats in Tsjechië. Doréma staat voor betaalbare caravan voortenten met een goede prijs kwaliteit verhouding. De collectie bestaat uit voortenten, luifels, wintertenten en deeltenten. Doréma is sinds 1987 een specialist in caravan-voortenten en luifels voor alle gangbare modellen caravans en campers.

www.dorema.nl

Isabella voortenten

ISABELLA

Het Deense merk Isabella is toonaangevend in caravan-voortenten. Een Isabella voortent is te herkennen aan de karakteristieke patrijspoort in de voorkant. Sinds enkele jaren vindt de productie van deze tenten ook in Tsjechië plaats. De collectie van Iabella bestaat uit voortenten, luifels, wintertenten en deeltenten. In 1957 maakte Søren Odgaard zijn eerste tent in zijn eigen kelder. Zo begint de geschiedenis van Isabella. Sindsdien is er veel gebeurd. Maar de essentie van Isabella is nog steeds hetzelfde als toen. Alles draait om het buitenleven met een gevoel voor kwaliteit.

www.isabella.net/nl

Unico voortenten

UNICO

Unico voortenten zijn van het Nederlandse Bax Totaalrecreatie. Deze tenten worden hier ontwikkeld en geproduceerd. De modellen van Unico wijken af door de gebogen stokken in het voortent frame. Het zorgt voor een hoge mate van stormvastheid, eenvoudige opzet en licht in gewicht. De collectie van Unico bestaat uit voortenten, deeltenten, luifels en modellen op maat.

www.unicovoortenten.nl/

Kampa voortenten

KAMPA

Kampa is een pionier in technologie tot lichtgewicht voortenten. Met de AirFrame-voortent als gevolg. De collectie is innovatief, opvallend en uitgebreid.  Kampa-tenten worden ontworpen in het Verenigd Koninkrijk en zijn vernoemd naar Britse en Europese stranden. Er zijn drie collecties: AirFrame-tenten met opblaasbaar opzetgemak, de Classic-collectie van polyesterkatoenen de Endurance-tenten als instappers.

www.kampa.co.uk/nl

Op zoek naar een caravan bij de voortent? Kijk dan eens op camperscaravans.nl