camper huren

Meeslepend mooie routes rijden, genieten van het heerlijke campingleven: daar heb je niet per se een eigen caravan, camper of een complete kampeeruitrusting voor nodig – die kun je ook huren. Voor veel mensen is een caravan, vouwwagen of camper huren zelfs dé manier om te zien of kamperen bij ze past.

Een caravan, vouwwagen of camper huren is een prima manier om kennis te maken met kamperen. Of om je keuze wat te verfijnen, bijvoorbeeld als je al weet dat een caravan goed bij je past, maar als je nog niet precies weet welke indeling het meest geschikt is voor jou en je partner, of voor je gezin. Ook als je je aan het oriënteren op een camper is het verstandig om eerst te huren. Zo kom je beter beslagen ten ijs als je gaat kiezen welk type camper je het meeste aanspreekt.

Op vakantie met een Carado camper.
Op vakantie met een Carado camper.

Coronaproof

In coronatijd is kamperen nog een van de weinige manieren om op vakantie te kunnen. Hotel- en vliegvakanties zijn nagenoeg onmogelijk en met een caravan of camper kun je onafhankelijk op stap: je hebt immers je eigen keuken, toilet en zelfs douche bij je. Je kunt gaan waar je wilt en weer vertrekken als een gebied bijvoorbeeld oranje kleurt. Ultieme flexibiliteit. Om een camper te huren heb je voldoende aan een paspoort of ID-card en een rijbewijs. En een auto met trekhaak natuurlijk, als je met de vouwwagen of caravan op pad wilt.

Rijbewijs

Voor wat betreft de papierwinkel is het huren van een kampeermiddel eenvoudiger dan je denkt. Vouwwagen achter de auto? Rijbewijs-B. Voor een caravan vaak ook, mits het maximum toegestaan gewicht van de auto plús het maximumgewicht van de caravan (leeggewicht plus laadvermogen) onder de 3.500 kg blijft – daarboven is rijbewijs B-E nodig. Let op wat je auto mag trekken: dat maximum aanhangergewicht vind je op het kentekenbewijs, of je tikt even je kenteken in op www.rdw.nl. Kies je voor een camper, dan is rijbewijs B in veruit de meeste gevallen voldoende. Soms eist de verhuurder dat de bestuurder minstens 21 jaar is en minimaal een jaar rijervaring heeft.

Daktent van Campwerk.
Daktent van Campwerk.

Als je huurplannen hebt, wacht dan niet te lang met boeken. Vooral in het hoogseizoen zijn huurcampers, -vouwwagens en -caravans zeer gewild. Als je vastzit aan een bepaalde periode, boek dan zo snel mogelijk. Hou rekening met de waarborgsom – die ontvang je weer terug als je je vakantiehuisje schadevrij inlevert. Prettig om te weten is dat inventaris, zoals servies en campingstoelen, meestal is inbegrepen. Beddengoed neem je zelf mee van thuis, kinderzitjes of een fietsendrager zijn tegen meerprijs beschikbaar. Informeer vooraf naar de mogelijkheden.

Goed verzekerd

Tijdens de huurperiode is je caravan, vouwwagen of camper verzekerd. Wel geldt een eigen risico en soms is er een extra, of een hoger eigen risico voor schades hoger dan 1.90 meter, door takken, rotsen of bruggen. Je kunt een verzekering afsluiten om dat eigen risico weer af te kopen. Als je op pad gaat moet je rekening houden met het aantal kilometers at je gaat rijden. Vaak geldt er een maximaal aantal kilometers dat je mag afleggen – extra kilometers koop je dan bij of reken je achteraf af. Bij sommige huurbedrijven zijn alle kilometers inbegrepen bij de huurprijs of zijn zelfs alle gereden kilometers inbegrepen in de huurprijs. Bij het huren van een vouwwagen of caravan spelen de kilometers uiteraard geen rol.

Mocht je in het voor- of najaar op vakantie gaan, dan is het trouwens wijs om een maatje groter te huren dan je nodig hebt. Dan heb je ook bij minder weer lekker de ruimte.

Goboony

Caravan of camper huren

Wil je een caravan of camper huren? Het CampersCaravans Magazine staat deze maand helemaal in het thema van verhuur. Bekijk het huidige aanbod, maar lees ook interessante artikelen over de verschillende mogelijkheden.

Ook op CampersCaravans.nl heb je ruime keuze uit verhuuraanbod. Zo hebben we particuliere verhuurders, delen we aanbod van deelplatforms als Goboony en Camptoo. En bieden we verhuuraanbod van verschillende dealers. Kortom, er is voldoende keuze voor jouw volgende kampeervakantie! Meer lezen over verhuur? Dat kan hier. Of lees ander kampeernieuws.