Niet alleen in campers of caravans nemen de laatste tijd in populariteit toe, ook de verkoop van daktenten, ook wel bekend als car camping, groeit. Volgens Autovisie.nl is de verkoop van daktenten vorig jaar zelfs met meer dan de helft verdubbeld.

Deze groei kan te maken hebben met het gevoel van vrijheid dat car camping geeft, meer mogelijkheden tot flexibiliteit. Voor anderen is het het extra avontuur of het gevoel van back to basic gaan. Omdat car camping nog een van de weinige manieren is om wat van, in dit geval, Nederland te zien, zal ook de pandemie een steentje bij hebben gedragen aan de groeiende verkoop.

Voordelen

Car camping heeft veel voordelen. Geen wonder dat het dus populairder wordt. Eerder schreven we al over hoog en droog liggen in een boomtent. Ook bij een daktent is dit het grootste voordeel. Een ander groot voordeel is dat je de daktent binnen een mum van tijd opzet en ook weer afbouwt! Hierdoor is car camping ook ideaal voor korte (tussen)stops. Over snel je slaapplek opzetten gesproken, dat kan ook met de de Scout Stop & Stay caravan.

In het verleden was car camping alleen weggelegd voor eigenaren van een 4×4. Tegenwoordig passen ze echter op vrijwel elke auto. Bij Daktent.nl heb je zelfs grote kans dat ze een tent kunnen maken voor je eigen auto. En dan maakt het niet uit of je een personenauto, SUV of off-road hebt. Het kan zelfs op een aanhanger.

Daktenten in alle soorten en maten bij Daktent.nl
Daktenten in alle soorten en maten bij Daktent.nl

Op internet zijn veel verschillende websites te vinden voor de aanschaf van een daktent. Er zijn daktenten beschikbaar in verschillende groottes, materiaal en merken. Zelfs voor specifieke automerken, zoals voor Mini Cooper. Of wat dacht je van een opblaasbare daktent?

Je eigen slaapplek

Slaap je toch liever in een camper of caravan? Dat kan! Bekijk dan ook eens het aanbod op campercaravans.nl ons huidige aanbod van zowel campers als caravans. Geïnteresseerd in meer kampeernieuws? Lees het op ons blog. Je avontuur begint bij CampersCaravans.nl.

Productaanbod milieustickers en vignetten