camptoo

Het Nederlandse Camptoo is een platform waar je van particulieren hun kampeermiddel kunt huren. Andersom kun je geld verdienen met het verhuren van jouw voorziening waar je vakantie mee viert. Het aanbod wat hiermee ontstaat, herbergt uiteraard een vloot campers maar dat is niet het enige. Via Camptoo kun je ook caravans, een vouwwagen of zelfs een stacaravan huren.

Camptoo wordt ook wel de ‘Airbnb on wheels’ genoemd. Het is een peer-to-peer platform die huurders en verhuurders van voornamelijk campers en caravans bij elkaar brengt. Campereigenaren kunnen hun eigen camper of caravan te huur aanbieden in de periodes dat ze het voertuig zelf niet gebruiken.

Camptoo biedt een unieke verzameling van kampeermiddelen.
Camptoo biedt een unieke verzameling van kampeermiddelen.

Zo kunnen geïnteresseerden hun ideale kampeermiddel direct bij de eigenaar huren. Het leuke hiervan is dat er geen standaard vloot van dertien-in-een-dozijn campers, caravans of vouwwagens worden aangeboden, maar een unieke verzameling van kampeermiddelen die gekoesterd worden door de eigenaar zelf.

In heel Europa

Camptoo heeft als doel mensen in heel Europa het plezier van kamperen met een camper, caravan of ander kampeermiddel te laten delen. Belangrijk hierin is een betrouwbare en inspirerende service te bieden waarmee eigenaren en huurders niet alleen een kampeermiddel delen maar ook hun vakantie ervaringen en -geluk.

Duizenden aanbiedingen van uiteenlopende campers en caravans vind je op Camptoo.
Duizenden aanbiedingen van uiteenlopende campers en caravans vind je op Camptoo.

Camptoo’s oprichters Martijn, Joep en Roel zijn op het idee gekomen nadat ze zelf ondervonden hoe lastig het is om in de zomer een betaalbare camper te kunnen boeken. Sinds 2014 ontwikkelen ze daarom een community van eigenaren die het platform een permanente groeispurt geven. Duizenden aanbiedingen van uiteenlopende campers en caravans vind je op Camptoo.

Druk hoogseizoen

Lockdown of niet, de vakantieganger boekt extra vroeg een camper om niet achter het net te hoeven vissen. Aantallen die normaal alleen in het hoogseizoen gelden. De zomervakantie lijkt iets uit een verre toekomst, maar bij Camptoo stromen de boekingen onverwacht hard binnen. In januari werden al 24% meer vakantievoertuigen geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Uit een analyse van de boekingen voor het 2021-seizoen blijkt dat er gemiddeld 5 maanden vooruit wordt geboekt.

bij Camptoo stromen de boekingen onverwacht hard binnen.
Bij Camptoo stromen de boekingen onverwacht hard binnen.

Door de populariteit van campers ontstond er vorig jaar een run op, en grepen veel vakantiegangers mis. Dit jaar zal dat niet anders zijn, luidt de voorspelling van Camptoo. Kijkend naar de top 10 reisbestemmingen van de huurders, dan wordt duidelijk dat vooral Nederland in trek is. Met 33% van het aantal boekingen tegenover 17% afgelopen jaar. Anderen geven aan de situatie liever af te wachten en de bestemming later te bepalen.

Wanneer je dus plannen hebt om met een camper, caravan of vouwwagen op pad te gaan is het aanbod van Camptoo groot, maar niet onuitputtelijk. Tijdig reserveren is het devies.

Voor boekingen of meer informatie: www.camptoo.nl

Huuraanbod

Wil je ook een camper of caravan huren? Op onze website kun je campers huren en caravans vinden die te huur staan. En natuurlijk hebben we ook huuraanbod van Camptoo.

Tip: lees nog een paar caravantesten of campertesten, voordat je een deelcaravan of deelcamper uitkiest. Of ben je meer geïnteresseerd in het laatste kampeernieuws?