Het verschil in aanbod van Nederlandse campings is groot. Grote en kleine campings, boerencampings, campings aan de kust of juist bij de Veluwe: je hebt genoeg keus. Genieten van je eigen vakantieplek waar je met je camper of caravan verblijft: dat wordt sowieso een onvergetelijke vakantie! In Nederland zijn in het grote aanbod aan campings veel opmerkelijke slaapaccommodaties te vinden. We geven er een paar.

Boomhut Mölke

In de provincie Overijssel, vlakbij Twente, ligt vakantiepark Mölke. Hier kun je heerlijk genieten aan de rivier de Regge. Het vakantiepark biedt veel faciliteiten en prachtige accommodaties: hier ontbreekt het je aan niets.

Een voorbeeld van zo’n prachtige accommodatie die je er kunt huren, is de boomhut. Aan de rand van het park kun je deze boomhutten vinden. Dat betekent op vier meter hoogte overnachten! Durf jij het aan? De boomhut is volledig ingericht en beschikt over privé sanitair. Je hebt er slaapplekken voor 5 personen.

Meer lezen over de boomhut of over het park? Klik hier.

Het interieur van de boomhut, via Mölke.

Boerderijcamping Costa Kabrita

Boerderijcamping Costa Kabrita bevindt zich in Huijbergen, een bosrijke omgeving aan de Brabantse Wal. Het is een kindvriendelijke vakantieplek met veel speelruimte. Daarnaast heeft de camping een geitenweide.

Unieke slaapvertrekken op deze camping zijn de Finse Kota’s met een glazen dak. Tijdens je verblijf kun je daar dus binnen genieten van de prachtige Nederlandse wolkenluchten en in de avond de sterrenhemel. Verder kun je ook met vier personen in een wijnvat overnachten: dat heb je vast nog nooit gedaan! Of kies je liever voor de Dome: een luxe iglo met een transparante voorkant.

In de buurt kun je een bezoek brengen aan de historische stad Bergen op Zoom, de Oesterdam of de Belgische steden Antwerpen, Gent en Brugge.

Meer over de boerderijcamping vind je hier.

De Finse Kota, via Costa Kabrita.

Retro campers en caravans: Tralaluna

Tralaluna ligt in de provincie Drenthe. Je kunt hier meerdere types, originele accommodaties huren. Denk aan unieke, retro campers en caravans, maar ook bijvoorbeeld tiny houses. Lijkt dat je wel wat? Je kunt de nostalgische, retro campers huren voor een relaxte en avontuurlijke vakantie. Bij het boeken kun je ook kiezen voor een roadtrip door de provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

Toch liever een caravan? Tralaluna verhuurt ook retro caravans. Deze bieden slaapplek voor 2, 3 of 4 personen en worden voor je klaargezet op een camping in Drenthe. Ten slotte biedt Tralaluna ook verschillende tiny houses en natuurhutten aan. Van een pioniershuis, tot een super modern tiny house.

Benieuwd naar deze tiny houses of retro campers en caravans? Klik dan hier.

Voorbeeld van retro caravan bij Tralaluna, via Tralaluna.

Camping Bij Ons

In het buitengebied van Groesbeek, vlakbij Nijmegen, ligt camping Bij Ons. Het terrein van de camping beschikt niet alleen over kampeerplekken, maar ook over de meest originele accommodaties. Ook hier komt bijvoorbeeld de Dome weer terug: een luxe iglo met een transparante voorkant.

Daarnaast biedt de camping ook accommodaties aan als een tipi, een wielenwagen of een jachthut. Er is een beek waar je kinderen lekker kunnen spelen en visjes vangen. Op het plein staat een grote vuurschaal waar regelmatig een vuurtje wordt aangemaakt. Liever genieten in een heerlijk buitenbad? De camping verhuurt een hout gestookt buitenbad. Kortom: er is genoeg te doen.

Klik hier voor meer informatie over de camping.

Luchtfoto van Camping Bij Ons, via Camping Bij Ons

Je eigen camper of caravan?

Liever op stap met je eigen camper of caravan? Op CampersCaravans.nl staat een ruim aanbod van zowel nieuwe als gebruikte campers of caravans. Kijk hier het actuele aanbod. Nieuwsgierig naar meer kampeernieuws? Klik dan hier.