Beachy Van

Op de Caravan Salon 2021 was daar de Beachy caravanserie. Anders en zo eigenwijs dat Hobby er maar een apart merk van heeft gemaakt. Al tijdens de persconferentie waarin de Beachy caravans werden gepresenteerd, was er al zicht op een uitbreiding van het programma. Inmiddels is er duidelijkheid in de vorm van een Beachy buscamper.

De Beachy caravans zijn er in drie verschillende indelingen die allemaal meteen op een enthousiast publiek konden rekenen. Mede dankzij de uit veel zand bestaande beursstand, die het echte strandgevoel wist op te wekken. Zo heeft de serie onder meer een eenvoudig interieur in de juiste sfeer en een opvallend grote achterklep. Prijzen beginnen rond de € 12.000,-. Hobby c.q. Beachy zit echter niet stil en presenteert nu ook de Beachy Van buscamper. Die heeft een vergelijkbaar minimalistisch doch sfeervol interieur en gaat ook in productie aangezien het publiek wederom net zo positief reageerde op deze nieuweling tussen de buscampers.

Positieve reacties

“De reacties op de Caravan Salon waren vrijwel zonder uitzondering positief. De interesse en de vragen van zowel de dealers als het publiek hebben de verwachtingen ruimschoots overtroffen”, aldus Frank Maukel, de marketing CEO van Hobby. Zelfs op een moment dat er nog nauwelijks iets te zien was van het interieur van de Beachy Van. De ramen en jaloezieën waren voor deze presentatie nog gesloten.

Citroen Jumper basis

De basis van de Beachy Van 540 is de 5,4 meter lange Citroën Jumper. Achterin, meteen na de openslaande achterdeuren, is het face-to-face-zitgedeelte. Met de tafel omlaag heb je een tweepersoonsbed. Twee andere slaapplaatsen zijn te vinden in het slaaphefdak. Je kunt er dus met vier personen in slapen. Het aantal zitplaatsen met gordel biedt plaats aan vijf personen.

Beachy Van

Geen badkamer

Evenals de Beachy caravans heeft de Beachy buscamper geen badkamer. Er is wel stromend water in de keuken uit een 19 liter grote jerrycan. Dus voor bijvoorbeeld tandenpoetsen is er voldoende sanitair. Het toilet wordt ingevuld met de welbekende Porta-Potti. Verder heeft de Beachy buscamper alles wat andere buscampers ook bieden. Denk aan een compressorkoelkast met een inhoud van 70 liter of een verwarming op diesel. De stoelen in het woongedeelte laten zich op de rails traploos verstellen. Thuis laten wanneer je met z’n tweeën op pad gaat kan ook.

Licht en luchtig

Het interieur vertoont een sterke gelijkenis met de Beachy caravans. Ruimtelijk, fris en in een lichte kleurstelling. Inclusief een onmiskenbaar strandgevoel. Daarvoor zorgen bijvoorbeeld het lampjessnoer of de prikborden aan de wanden. Allemaal uitermate leuk en aardig. Maar er is ook een kanttekening. Mocht je interesse hebben, dan wordt je geduld op de proef gesteld. Want pas over een jaar of langer staat deze Hobby Beachy buscamper bij de dealers in de showroom. Volgens insiders is de vanafprijs in Duitsland ongeveer € 40.000,-. Of er ook nog langere versies komen, is nog wel een onbeantwoorde vraag. In een langere versie kan namelijk plek genoeg zijn voor een heuse badkamer. Ondanks het ruimtelijke wat geen badkamer oplevert, wil niet iedereen dit comfort missen.

Beachy Van

Meer informatie: www.hobby-caravan.de