Met een 4×4 camper door Namibië cruisen is een garantie op een mooi avontuur. Van 7 april tot 7 mei 2020 organiseert de NKC een reis door Namibie over 4500 km door een inspirerend landschap.

Na een rustige start van de reis, waarbij de ervaren Nederlandse reisbegeleiders Henk en Herma Speelman je snel vertrouwd maken met de fourwheel-camper, bezoek je de prachtige Fish River Canyon in het zuiden van Namibië. Daarna reis je door naar de Sossusvlei, gelegen in het nationaal park Namib-Naukluft. Rondrijden in deze grootste rode zandbak ter wereld is ronduit indrukwekkend. Na het passeren van de Steenbokskeerkring vervolg je de rondreis naar de havenstad Swakopmund aan de Atlantische oceaan. Hier scheep je in voor een zeesafari om dolfijnen en zeehonden te spotten.

NKC reis Namibie

De rondreis vervolgt zich met een bezoek aan de zeehondenkolonies bij Cape Cross en rijd je dwars door het ruige Damaraland. Hier geniet je van een prachtig en ruig landschap met onder andere natuurlijke rotsbogen en een versteend bos. Ook vind je hier tientallen prehistorische rotstekeningen van de Damarastam.

NKC reis Namibie

Omdat je regelmatig off road rijdt, kun je optimaal van deze landmarks genieten. Aan de horizon lonkt het nationaal park Etosha, een van de mooiste wildparken in Afrika. Hier verblijf je drie dagen. Je ervaart hier kuddes impala’s, zebra’s, antilopen, olifanten en giraffen in hun natuurlijke habitat. Aan het einde van deze verrassende rondreis breng je nog een bezoek aan Spitzkoppe, een eilandberg in de Namibwoestijn die ook wel de Matterhorn van Namibië wordt genoemd.

NKC reis Namibie

Praktische informatie groepsreis

  • De dagroutes liggen tussen de 80 en 350 km per dag. De kwaliteit van de wegen is redelijk goed tot redelijk slecht. Teerwegen (geasfalteerd) zijn de B wegen, de overige wegen zijn onverhard.
  • De campings in Afrika zijn van een andere allure dan in Europa. Meestal wordt verbleven op een natuurcamping of een camping in een Nationaal Park. Er is alle rust en ruimte om te genieten van prachtige sterrenhemels.
  • De camper (Bobo Discover FUNX) is voorzien van toilet en koelkast aan boord, de verdere inrichting is basic. Het comfort van de bestuurderscabine is prima. Het eetgedeelte wordt ’s avonds omgebouwd tot tweepersoons bed.
  • Ervaring met het rijden in een 4×4 camper is niet nodig. De Nederlandse reisbegeleiders hebben jarenlange ervaring met het rijden met dit soort campers en zorgen voor een persoonlijke en effectieve instructie.
  • In Namibië spreekt men Zuid-Afrikaans en Engels.
  • Voor het huren van een camper in Namibië is een internationaal rijbewijs verplicht.
  • Bij deze reis is een retourvlucht per KLM inbegrepen. Bij boeking, of direct daarna, moeten de exacte paspoortgegevens bij ons bekend zijn.
  • Informeer minstens 3 maanden voor vertrek naar eventueel geadviseerde vaccinaties bij de huisarts of GGD.
  • Huisdieren zijn niet toegestaan.
  • De prijs van deze reis is € 5.067,50 p.p. bij camper met 2 p.

NKC reis Namibie

Voor meer informatie over deze en andere groepsreizen: www.nkc.nl

Op zoek naar een eigen 4×4 camper? Kijk dan eens op CampersCaravans.nl