kamperen
Tentje in een tuin (Beeld via Campspace)

Sinds de coronacrisis is begonnen, zijn veel vakantieplannen geannuleerd. Bedrijven en particulieren proberen hier het beste van te maken. Met allerlei creatieve concepten kunnen mensen die niet meer op vakantie kunnen, alsnog volop genieten. Zo kun je bijvoorbeeld nog wel prima bij iemand in de tuin gaan kamperen.

Nu iedereen op zoek is naar een plek waar ze veilig kunnen kamperen, biedt Campspace de perfecte oplossing. Dit is een platform waarbij mensen hun tuin beperkt openstellen om te kamperen. Mede-oprichter Hugo vertelt: “Er zijn veel meer mooie stukjes Nederland dan mensen denken. Ons land kent honderden kilometers kust. Het is echt niet nodig om met z’n allen naar Noordwijk of Zandvoort te gaan.”

Campspace kun je zien als het groene equivalent van Airbnb. Iemand verhuurt een stukje eigen land waarop je een tentje kunt zetten of waarop een caravan staat die je kunt boeken. Kamperen op kleine campings werd al populairder en tijdens de coronacrisis is dit alleen maar verder toegenomen. Wel benadrukt het bedrijf dat het delen van land tijdens deze tijden, belangrijker is dan geld verdienen. Je kunt al voor een tientje per nacht een tent opzetten op een prachtig stuk land.

Het concept wordt de afgelopen jaren al steeds vaker gebruikt. Lees hier verder over kamperen in de achtertuin. Wil je nog meer inspiratie over kamperen? Kijk dan verder op ons blog.