Al-Ko hybride Techniek voor Campers

De AL-KO Vehicle Technology Group werkt al meer dan tien jaar aan de ontwikkeling van een elektrische aandrijving voor campers. Zo presenteerde het bedrijf al in 2010 het Electric Power Chassis voor de elektrische camper. Inmiddels is het concept bijna rijp voor productie.

Een van de uitdagingen van een elektrische aandrijving is op dit moment de geringe actieradius. Een van de redenen waarom camperaars hun diesel nog niet zullen inruilen voor een elektrische camper. AL-KO heeft momenteel twee ijzers in het vuur die een bijdrage leveren aan een oplossing van dit probleem. Het HPC chassis, oftewel het Hybride Power Chassis, voor een elektrische camper.

Feitelijk is dit een AL-KO light-chassis voorzien van de nodige accu’s die een deel van de aandrijving overnemen. Zo kan de bestelbus of camper buiten de bebouwde kom op diesel rijden, maar zo gauw de stad een milieuzone heeft, overschakelen op de elektrische aandrijving. Deze werkt op de achteras. De dieselmotor op de vooras. De elektrische aandrijving heeft een piekvermogen van 124 kW en kan altijd bijgeschakeld worden. Afhankelijk van het gekozen accupakket kun je zo’n 50 tot 100 kilometer afleggen op alleen de elektrische aandrijving. Het HPC-chassis staat voor eind 2023 op de nominatie om in serieproductie te gaan.

Meer informatie: www.alko-tech.com

Campers en caravans

Op zoek naar een nieuwe camper of caravan? Wij hebben een groot aanbod waar je uit kunt kiezen van dealers en particulieren. Of bekijk je liever eerst nog het laatste kampeernieuws?